2019-09-17 05:33:20• hírek • Bede Emőke

Égő növényzet miatt lett hamuvá egy pótkocsi Szatmárnémetiben

Szinte teljesen megsemmisült egy, a Depozitelor utcában leparkolt kamion pótkocsija, ám közel sem olyan mindennapi tűzesetről van szó, mint elsőre gondolnánk.

A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség tájékoztatása szerint az incidensről szóló bejelentés vasárnap, 15 óra 40 perckor futott be. Noha a tűzoltók mindent megtettek a lángok megfékezése érdekében, a pótkocsiból jóformán semmi sem maradt. Öröm az ürömben, hogy személyi sérülés nem történt. Az ISU-nak azt is sikerült mostanra megállapítania, hogy mi okozta a tüzet. Mind a helyszíni vizsgálatok kimutatták, a lángok a szerelvény közvetlen közelében égő száraz növényzetről terjedtek át pótkocsira.




Az ISU nemrégiben lajstromba szedte mindazokat az okokat, amelyek a tüzek kialakulásáért felelősek voltak az év első hat hónapjában. Közlésük szerint az esetek 34 százalékát nyílt láng, például gyufa nem megfelelő használata okozta, további 26 százalékát pedig egy-egy kipattanó szikra vagy parázs. Az incidensek 20 százalékáért a különféle készülékekben vagy vezetékekben kialakult elektromos rövidzárlatok okolhatók, 14 százalékért pedig az úgynevezett hőhatás tehető felelőssé, magyarán szólva a lángok az izzó tárgyakkal való érintkezés vagy ezek túl nagy közelsége miatt csaptak fel. A tüzek 5 százalékát olyan ritkán tapasztalható okokra lehet visszavezetni, mint a villámcsapás, az öngyulladás, a mechanikus szikrák vagy épp más tűzesetek továbbterjedése, a fennmaradó 1 százaléknyi esetek okát pedig jelenleg is kutatják – derül ki a katasztrófavédelem összesítéséből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: