2008-07-18 13:24:17• hírek • Józsa János

Égett a vonat

 Lángra lobbant egy vonat mozdonya csütörtök délután Szántó községben.

A tűzoltók gyors beavatkozására volt szükség ahhoz, hogy ne égjen le a vonat és rakománya tegnap délután Szántó községben, amikor lángra lobbant a mozdony.

Két tűzoltóautó is a helyszínre sietett csütörtökön 18:10-kor, amikor rövidzárlat következtében felgyulladt egy 37 vagonnal ellátott állomásozó tehervonat mozdonya. A rövidzárlat a mozdony vezérlőpultján keletkezett egy számlálóberendezés meghibásodásakor. Az SNTM Dézs-i lerakathoz tartozó vonat oltásának megkezdésekor már égett annak műszerháza és főgenerátora, valamint fennállt annak veszélye, hogy a lángok átterjednek a vagonokra, illetve azok rakományára.

Amint azt Ulici Aurel szóvivőtől megtudtuk, a 37 vagon többsége üresen állt, de öt bután gázzal, három műtrágyával, egy pedig préselt lemezzel volt megrakva, amelyek igen gyúlékonyak. A tűz nem a közvetlen közelükben keletkezett, tehát robbanásveszély nem állt fenn, a tasnádi tűzoltók gyors beavatkozására volt szükség, hogy a lángok ne terjedjenek tovább.

A tüzet 20:20-ra sikerült eloltani, így a vagonok sértetlenek maradtak, de a mozdony műszerházában a szigetelések és a kábelek, illetve a hűtőberendezés gumiból készült tartozékai elégtek, illetve megrongálódott a ventilátor, a nyomásmérő, a főgenerátor és számos más műszer. A károk felmérése még folyamatban van.

(illusztráció)
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: