2010-05-04 16:03:24• hírek • Szatmar.ro

Égető probléma a lakáshiány

Egyre több személyt érint Szatmárnémetiben is a lakáshiány problémája. Kereskényi Gábor alpolgármester a Szatmár.ro-nak elmondta, mai fogadóóráján is számos olyan személlyel találkozott, akik lakásproblémájukra kerestek megoldást.

Amint azt az alpolgármester elmondta, főleg azok a személyek keresik fel ilyen jellegű problémájukkal, akiket az eredeti tulajdonosoknak visszaszolgáltatott lakásokból lakoltattak ki. A kilakoltatást megelőzően ezen lakók számára volt ugyan egy öt éves türelmi idő hagyva, a nehéz anyagi helyzetük miatt azonban nem mindegyikőjük tudott új otthont találni. Főleg az idősebb embereket és a szociálisan nehéz helyzetben élőket sújtotta igazán az egykori államosított lakások visszaszolgáltatása.

Kereskényi kijelentette, a lakásprobléma egy reális probléma, ugyanis az 1990-es évek óta nem építettek Szatmárnémetiben új szociális lakásokat. Ilyen körülmények között nehéz elhelyezni a rászoruló személyeket, azonban a polgármesteri hivatal igyekszik segíteni a rajtuk. Megoldás jelenthet az ügyben a 14-es negyedben elhelyezkedő két szociális lakás is, amelyeket a Hans Lindner alapítvány segítségével újítottak fel. A Timisului, illetve a Tarnavei utcai tömbházakban több olyan család is tartózkodik, amely hosszú ideje nem fizette a kötelező költségeket. Jelenleg körülbelül tizenhét család ellen van eljárás indítva.

Ezen lakosok helyébe költözhetnek majd be az említett hátrányos szociális helyzetben élők. A szociális lakásokból a nem megfelelő magatartás miatt kilakoltatott személyek a törvény értelmében többé nem kaphatnak szociális lakást az államtól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: