2008-05-22 13:41:19• hírek • Czinzel László

A szatmári pálinka név kötelez

paleszA megyei pálinkafőző verseny zsűrijében értékelte a mintákat Csehi Árpád Szabolcs

A megyei pálinkafőző verseny zsűrijében értékelte tegnap a mintákat Csehi Árpád Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei tanácselnökjelöltje és Günthner Tibor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke.

A Kányaházán megrendezett megyei pálinkafőző versenyen mintegy 300 benevezett minta közül kellett kiválasztania tegnap a szakértő zsűrinek a legjobbakat. Szilvából, almából, cseresznyéből és körtéből készült neves szatmári pálinkát kóstolhatott a zsűri, a minták között volt 10 éves érlelésű is.

Csehi Árpád Szabolcs a versenyen tapasztaltakkal kapcsolatban elmondta, hogy a szatmári pálinka hírének öregbítése mindenképpen alappillére kell legyen a következő négy évben kidolgozásra és megvalósításra váró megyemarketingnek.

„Olyan értékekkel rendelkezik megyénk, amelyeket hasznosan kell felhasználnunk. Például a szatmári pálinka tudatos és jól megtervezett népszerűsítésével nem csak azt érjük el, hogy népszerűbb lesz megyénk, hanem egyúttal azt is, hogy a mostaniaktól is minőségibb termékeket állítanak majd elő a szatmári pálinkafőzők. Ha ez sikerül, elérjük azt, hogy a „szatmári pálinka” név kötelezni fogja a termelőket világhírű termékek előállításához.” - véli az RMDSZ Szatmár megyei tanácselnökjelöltje.

szatmar.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: