2009-04-06 18:39:02• hírek • Parajdi Andrea

Egészségügyi világnap

Hatvanegy évvel ezelőtt, pontosan 1948. április 7-én alapította meg az ENSZ a WHO-t (World Health Organization), vagyis az egészségügyi világszervezetet. Ezen a napon tartjuk az egészségügyi világnapot.

A WHO megalakulása óta egy célért dolgozik, hogy írányítsa és összehangolja a nemzetközi egészségügyi munkát, és tudatosítsa mindenkiben, hogy egészségünk a legnagyobb kincs, amiért csakis mi magunk vagyunk felelősek. Évről-évre új programot tűznek ki maguk elé, és egész évben annak megvalósításán fáradoznak.

2009-ben a következő mottóval hirdették az egészségügyi világnapot: "Mentsetek életeket, segítsetek abban, hogy a kórházak felkészültek legyenek sürgősségi esetekre."Az egészségügyi világszervezett idén az egészségügyi központok felszereltségének fontosságát, és a sürgősségi eseteknél szakszerűen közbeavatkozó szakemberek képzését hangsúlyozza.

A WHO arra próbálja felhívni az egyes országok figyelmét, hogy nagyon nagy szükség van az egészségügyi infrastruktúrában való beruházásokra. Olyan fejlesztések kellenek, amelyek lehetővé teszik, hogy a nem várt katasztrófák során, tömeges megsérülések esetén is, szakszerű ellátást kaphasson a lakosság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: