2012-01-17 14:35:30• hírek • Póti Orsolya

Egészségügyi posztliceális képzést indít a Kölcsey

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetősége arra a következtetésre jutott, hogy ideális lenne  egy egészségügyi posztliceális képzés indítása.
A Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetősége arra a következtetésre jutott, hogy ideális lenne egy egészségügyi posztliceális képzés indítása.

Bár a tanintézmények még hivatalos választ nem kaptak az óvodai és az elemi oktatás indítását illetően, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetősége reménykedik abban, hogy tovább építheti hálózatát. Az óvodai és elemi képzés mellett egészségügyi posztliceális képzést is indítanának a 2012/2013-as tanévtől.

A nehéz anyagi körülmények miatt egyre kevesebb diák tudja tanulmányait líceum után tovább folytatni, pedig a továbbtanulásnak egyre fontosabb szerepe van a szakmai előremenetelben. A Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban két természettudományok - kémia-biológia - osztály is működik, és a tanintézmény vezetősége arra is felfigyelt, hogy egyre nagyobb az érdeklődés eme szakok iránt.

Azonban az egészségügyben továbbra is óriási a hiány a szakképzet munkatársakból, ami elsősorban annak tudható be, hogy a diákok többsége a középiskola elvégzése után nem tudják folytatni tanulmányaikat. E hiány fedezésére, és a diákok szakmai továbbfejlesztése érdekében a Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetősége arra a következtetésre jutott, hogy ideális lenne  egy egészségügyi posztliceális képzés indítása.

„A posztliceális képzés beindításához egyelőre adottak a feltételek tanintézményünkben - magyarázta Pataki Enikő, a főgimnázium vezetője. Iskolánkban két biológia-kémia osztály is működik, és egyre nagyobb az érdeklődés a természettudományok iránt. A jó alap képzés már megvan, és ha ugyanezen a szakterületen kezdődne egészségügyi oktatás magyar nyelven minden bizonnyal sokakat vonzana." - mondta el az igazgatónő.

A Kölcsey veszprémi testvériskolája, a Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium indított már hasonló képzést, és tapasztalataikkal, jártasságukkal támogatják a szatmári iskolát is ebben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: