2011-08-24 13:41:10• hírek • Szatmár.ro

Egészségügyi figyelmeztetés Görögországba utazóknak

Az Egészségügyi Minisztérium felhívja mindazok figyelmét, akik Görögország déli felébe, a Peloponészoszi-félszigetre szándékoznak utazni, hogy az ország ezen részén maláriás megbetegedéseket regisztráltak.

A görög egészségügyi hatóságok jelentése szerint, júniustól mostanig összesen 6 malária-eset fordult elő Görögország déli részén. Ezért az Egészségügyi Minisztérium azt tanácsolja az odalátógatóknak, hogy fordítsanak fokozott figyelmet a szúnyogcsípések elkerülésére, és ennek érdekében használjanak szúnyogokat elriasztó készítményeket (spray, krém stb. formájában).

Romániában eddig egyetlen esetet jelentettek: egy olyan román állampolgár betegedett meg, aki korábban 2 hónapig volt Görögország érintett részén. A páciens állapota stabil, nincs életveszélyben.

A maláriás megbetegedések száma Görögországban is alacsony, ezért nem ajánlott a sárgaláz megelőzését szolgáló gyógyszeres kezelés.

A Görög Betegségfelügyelő Központ fokozottan ellenőrzi a maláriagyanús eseteket, ugyanakkor a helyhatóságok intézkedéseket tettek a szúnyogpopuláció számának csökkentése érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: