2007-06-11 22:58:59• hírek • Szatmar.ro

Egészségügyi felmérés

 Július elsejétől veszi kezdetét az országos egészségfelmérő program.

Július elsejétől veszi kezdetét az országos egészségfelmérő program, mely a tervek szerint átfogó képet adna Románia teljes lakosságának egészégi állapotáról.

A január elsejétől tervezett program egy éven keresztül tart majd, és költségei elérhetik a 300 millió eurót. Ezt az összeget a szenvedélyadókból fedezik majd – jelentette ki Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszter. A várt eredmények között a leggyakoribb betegségek feltérképezése mellett a lakosság szokásainak megismerését remélik, mivel, mint mondta, Romániában a mentalitás is formálásra szorul.

A program első részeként minden állampolgár kap egy postai levelet, amelyben egy szelvény szerepel. Ezzel kell felkeresnie időpont-egyeztetés végett a háziorvosát. Lehetőség szerint mindenkinek születése hónapjában kell megejtenie a látogatást. A szelvény egyik része a háziorvosnál marad, a másikon az orvos feltűnteti az általa szükségesnek tartott laborvizsgálatokat. A vizsgálatok alapján további analízisek rendelhetőek el. Az egészségügyi felmérés minden lakost érint, azokat is, akik nem rendelkeznek egészségügyi biztosítással – mondta a miniszter.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: