2012-01-09 13:51:06• hírek • Szatmár.ro

Egészségügyi előadások az RMDSZ székházakban

Az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezetéhez az utóbbi hetekben több olyan jelzés is érkezett a lakosság részéről, hogy hiánypótlónak tartanának egy olyan előadás vagy tanácsadás jellegű rendezvényt, ahol szabadon kérdezhetnek őket érdeklő témákban szakorvosokat vagy más egészségügyi szakembereket.

Mivel a decentralizációs folyamatok beindításában, valamint a kórházak fejlesztésében elől jár megyénk, így mi sem természetesebb, hogy az RMDSZ azonnal válaszolt ezen igényre. A Szent-Györgyi Albert Társasággal szakmai segítségével igyekeznek eleget tenni a kérésnek azáltal, hogy egyelőre Szatmárnémetiben és Nagykárolyban minden hónap második, illetőleg harmadik szerdáján az RMDSZ székházakban 17 órától ingyenes előadásokat szerveznek.

Ezek nem annyira tudományos, mind inkább felvilágosító jellegűek lesznek. Tehát nem arról fognak január 11-én 17 órától hallani Szatmárnémetiben, hogy miként elemzik ki a modern műszerek a vérmintát, hanem arról, hogy mely esetekben és milyen laborvizsgálatokat rendelhet el a család- vagy szakorvos, s milyen felkészülést kíván ez meg a pácienstől. Ugyanilyen felvilágosító jellegű előadást tart majd egy családorvos is szerdán. 

A családorvosra azért gondoltak a rendezvény szervezői, mint kérdezhető szakemberre, mert a lakosság csaknem minden tagja vele kerül először közvetlen kontaktusba, s sokszor keringenek téves információk például azzal kapcsolatban, hogy mely listáról írhat fel gyógyszert.

De a tervek között szerepel, hogy gyógyszerészt is meghívnak a későbbiekben ezekre a rendezvényekre, akinek szintén feltehetik majd kérdéseiket az érdeklődők.  Az előadások természetesen ingyenesek, sőt a téli hidegre való tekintettel az RMDSZ igyekszik forró teával és teasüteménnyel kedveskedni azoknak, akik úgy döntenek, hogy felkeresik január 11-én Szatmárnémetiben a Mihai Viteazul utca 10. szám alatti, vagy január 18-án Nagykárolyban a Kölcsey Ferenc utca 2. szám alatti RMDSZ szákházat. Az előadásokkal kapcsolatos kérdéseiket a 0721 297419-es telefonszámon tehetik fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: