2012-02-09 19:14:53• hírek • Póti Orsolya

Egészségügyi asszisztens képzést indít a Kölcsey

Tovább építi iskolahálózatát a Kölcsey Ferenc Főgimnázium. Az új tanévtől magyar nyelvű egészségégügyi posztliceális képzésre iratkozhatnak be a tizenkét osztályt elvégző diákok. A tanintézmény vezetősége mindent megtesz azért, hogy minőségi képzés induljon.

Egyre nagyobb az érdeklődés a természettudományok iránt, az egészségügyben pedig egyre nagyobb a szakmunkáshiány. A nehéz anyagi körülmények miatt egyre kevesebb diák tudja folytatni tanulmányait líceum után, pedig a továbbtanulásnak fontos szerepe van a szakmai előmenetelben.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium ezúttal megkönnyíti a továbbtanulni vágyók dolgát, ugyanis az új tanévtől három éves egészségügyi asszisztens képzést indít. Az ősztől induló nappali tagozaton a helyek száma korlátozott, összesen harminc diák iratkozhat be majd a képzésre - tudtuk meg Pataki Enikőtől, az iskola igazgatónőjétől.

A főgimnáziumban adottak a feltételek a posztliceális képzés beindításához, és az iskola vezetősége már felvette a kapcsolatot olyan más tanintézményekkel, ahol zajlik egészségügyi oktatás. A Kölcsey veszprémi testvériskolája, a Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium már korábban indított hasonló képzést, és tapasztalataikkal, jártasságukkal támogatják a szatmári iskolát is ebben.

Tervben van egy nurse-terem kialakítása, valamint a közeljövőben speciális felszereléseket kell beszerezni ahhoz, hogy a gyakorlati oktatás majd akadálymentesen folyjon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: