2011-04-07 08:54:44• hírek • Szatmár.ro

Egészségturmix: Tavaszi allergiaidény

A tavasz nemcsak a megújulást és a várva várt napfényt hozta magával, hanem a virágba borult bokrok, növények és fák következtében, az allergiaidény kezdetét is.

Allergiát okozhatnak például a gyógyszerek, az ételek, a rovarok, az állati szőrök, a penészgomba, a poratka és a pollenek is. A növényi eredetű allergia sokak életét megkeseríti, az allergia oka a pollen, ami a levegőben van és nem kerülhető el. Világszerte egyre több az allergiás, mivel a kezelés és a gyógyszerek meglehetősen sok pénzt húznak ki az érintettek zsebéből, ajánlott lenne a megelőzésre nagyobb hangsúlyt fektetni. Az áprilisi hónapban a kőris, mogyoró, fűz, éger, nyír, nyár, tölgy, bükk, gyertyán, platán és gyermekláncfű pollenjei szállnak a levegőben, de ezekre kevesen allergiások, az igazi nagy allergiainvázió április végén/május elején kezdődik. A fák, a gyomnövények és a fűfélék porai allergiát válthatnak ki.

Az allergia nem más, mint az immunrendszer kóros reakciója, melynek tünetei, annak függvényében, hogy milyen súlyos az allergia, úgy súlyosbodnak. Enyhe tünetnek számít az orrfolyás, az arcpír és egyéb irritációk. Erősebb a tünet, ha a test több részén is intenzívebben jelentkezik, ebből adódóan gyakran fulladás is előfordulhat. A legsúlyosabb az allergia, ha az egész testen fellelhetők a tünetek. Ebben az esetben, olyan életveszélyes állapot is előfordulhat, mint a hányás, hasi görcsök, ájulás, légzési nehézségek, vérnyomásesés vagy akár eszméletvesztés is. A legkisebb allergiás tünet kezdetét is érdemes komolyan venni, és azonnal szakorvoshoz fordulni, mivel azok, akik erre érzékenyebben reagálnak, akár percek alatt is életüket veszthetik.

Mindenkire egységesen érvényes életmód tippek természetesen nincsenek, ezért hangsúlyozzuk, hogy bármilyen életmódváltás előtt szükséges a szervezet alapos kivizsgálása és állapotfelmérése, illetve mindenki konzultáljon családorvosával! Az egészségturmix cikkek általános tájékoztató jellegűek, céljuk az egészséges életmód kialakítására való figyelemfelkeltés, nem képezik tudományos szakcikkek tárgyát, és nem helyettesítik a szakorvossal való konzultációt!


Sokak életét megkeseríti a növényi eredetű allergia

Sokak életét megkeseríti a növényi eredetű allergia


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: