2011-03-31 09:30:02• hírek • Szatmár.ro

Egészségturmix: Méregtelenítsük szervezetünket

A böjti időszakoktól elvonatkoztatva, napjainkban komolyan kellene vennünk a szervezet időnkénti méregtelenítését.

Felejtsük el az olyan tévhiteket, mint a koplalás, önsanyargatás, drasztikus ételmegvonás stb. ehelyett összpontosítsunk az életkornak, egészségi állapotnak megfelelő méregtelenítésre. A méregtelenítés nem más, mint egy olyan folyamat, melynek során a szervezetet a kívülről bevitt káros anyagoktól megszabadítjuk. A mérgek tulajdonképpen toxinok, salakanyagok, melyek ha nem ürülnek ki, számos betegséget válthatnak ki. A legtöbb méreganyagot a szervezetünk nem tudja feldolgozni, az immunrendszer pedig segítség nélkül nem tud a rázúduló káros tényezőkkel boldogulni. Ennek következménye például az is, hogy a szervezet a benne maradt méreganyagokat zsír formájában raktározza el.

A méreganyagok szervezetben való felhalmozódása allergiát, daganatos megbetegedést, bőrbetegségeket, migrént, ízületi megbetegedést stb. idézhet elő. A méregtelenítés által támogathatjuk az immunrendszer hatékonyságát. A méregtelenítésnek több fajtája létezik:

A nyirokrendszer méregtelenítése: segít a speciális nyirokmasszázs

A bőr méregtelenítése: pakolások, borogatások, masszázsok, fürdők, szauna, vitaminok, sport

Emésztőrendszeri méregteleejtés: böjt, szükség esetén beöntés/kolon hidroterápia, gyógyteák,

A tüdő méregtelenítse: sport, légző gyakorlatok, jóga

Fogyasszunk méregtelenítést elősegítő élelmiszereket: paradicsomot, paprikát, kelkáposztát, brokkolit, vöröskáposztát, sárgarépát, csipkebogyót, spenótot, sárgadinnyét, algát, sárgarépát stb. A megfelelő vízfogyasztás elengedhetetlen, mivel általa tisztul a szervezet és gyorsul az anyagcsere. A méregtelenítés természetesen egy folyamat, nem lehet az évek során felhalmozódott salakanyagoktól mindössze egy hét alatt megszabadulni. Azonban jó hír, hogy a sejtek mintegy 90 százaléka évente kicserélődik, így újból azokból az elemekből építkezik, amelyeket a táplálékokból magunkhoz veszünk. Adjunk időt magunknak az átálláshoz, legyünk kitartóak és türelmesek, mivel a méregtelenítés által leszünk képesek egy jobb minőségű életforma kialakítására

Mindenkire egységesen érvényes életmód tippek természetesen nincsenek, ezért hangsúlyozzuk, hogy bármilyen életmódváltás előtt szükséges a szervezet alapos kivizsgálása és állapotfelmérése, illetve mindenki konzultáljon családorvosával! Az egészségturmix cikkek általános tájékoztató jellegűek, céljuk az egészséges életmód kialakítására való figyelemfelkeltés, nem képezik tudományos szakcikkek tárgyát, és nem helyettesítik a szakorvossal való konzultációt!



A toxinok, salakanyagok számos betegséget idézhetnek elő

 

A toxinok, salakanyagok számos betegség kialakulásáért felelősek


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: