2011-03-11 11:07:57• hírek • Szatmár.ro

Egészségturmix: Igyunk savanyúkáposztalevet

Minden bizonnyal nincs is olyan ember, aki egészség érdekében ne tenne meg mindent. Nagyanyáink ősi praktikákat alkalmazva igyekeztek megtenni mindent annak érdekében, hogy egészségüket karbantartsák.

Napjaink rohanó életformája közepette sokan megfeledkeznek illetve elhanyagolják ezeknek a természetes módszereknek az alkalmazását. Ilyen például a savanyúkáposztalé is. Az egyik legértékesebb zöldségfélénket, a káposztát táplálkozásukból a legtöbben méltatlanul hanyagolják. Pedig a savanyú káposzta számtalan jótékony hatással rendelkezik.

Az anyagcsere számára létfontosságú alkotóelemeket tartalmaz. Erjedésekor jótékony hatású, savtermelő baktériumok szaporodnak el, melyek gátolják a káros mikrobák elszaporodását és kedvező hatással vannak a bélflórára. A savanyodásnak köszönhetően a káposzta megőrzi magas C-vitamin tartalmát. Ugyanakkor a savanyúkáposzta ízesítéséhez felhasznált fűszerek, mint a babérlevél, kapor, bors, mustármag, torma, köménymag szintén gyógynövények, melyek pozitív hatással vannak az emésztőszervi- és a légúti betegségekre. A C-vitaminon kívül A- és B-vitaminban is gazdag, de kálium, kén, vas, klór, nátrium, foszfor, kalcium és jód is fellelhető benne.

További jótékony hatásai:

Helyreállítja a bélflórát, szabályozza a vércukrot, tisztítja a beleket (különösen a vastagbelet), feloldja a szervezetben a mérgeket, segíti a máj működését, fogyasztásával megelőzhető-, illetve kezelhető a daganatos betegség, csökkenti a magas koleszterint. Nem utolsó sorban - mivel rendkívül kalóriaszegény-, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, ugyanis általa gyorsabban megszabadulhatnak a fölösleges kilóktól.

Mindenkire egységesen érvényes életmód tippek természetesen nincsenek, ezért hangsúlyozzuk, hogy bármilyen életmódváltás előtt szükséges a szervezet alapos kivizsgálása és állapotfelmérése, illetve mindenki konzultáljon családorvosával! Az egészségturmix cikkek általános tájékoztató jellegűek, céljuk az egészséges életmód kialakítására való figyelemfelkeltés, nem képezik tudományos szakcikkek tárgyát, és nem helyettesítik a szakorvossal való konzultációt!



 

Az anyagcsere számára létfontosságú alkotóelemeket tartalmaz


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: