2011-02-23 10:07:33• hírek • Szatmár.ro

Egészségturmix: Együnk avokádót

Az egészséges táplálkozás fontosságáról megszámlálhatatlan cikk látott napvilágot, így nem véletlen, hogy az emberek többsége alig tud eligazodni a számukra leginkább megfelelő tanácsok között.

A zöldségek és gyümölcsök egészségre gyakorolt jótékony hatásaival jobbára mindenki tisztában van, ennek ellenére kevesen tartják be, hogy naponta valamilyen nyers zöldség- és gyümölcsfélét fogyasszanak. Térségünkben leginkább a szupermarketek megjelenésével egy időben kezdtek az emberek jobban megbarátkozni az avokádóval, más néven aligátorkörtével. A közfelfogásban zöldségként van elkönyvelve, valójában a gyümölcsök közé tartozik. Miért érdemesebb gyakrabban beiktatni a táplálkozásba?

Az egyik legjobb lúgosító gyümölcs, amit kizárólag nyersen ajánlott fogyasztani. Több, mint 25 féle vitamin- és magas ásványi anyag tartalma, a szervezet számára nélkülözhetetlen. A benne fellelhető telítetlen zsírsavak csökkentik a koleszterinszintet, jó hatással vannak az erekre és a szívre. B-vitaminjai többek között hozzájárulnak az agysejtek alváshormon-termeléséhez. Kiváló fehérje- és energiaforrás, káliumtartalma pedig magasabb a banánénál.

Elenyésző cukortartalma miatt a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, nem utolsó sorban pedig a fogyókúrázók kedvence, mivel úgynevezett „jó kalóriát" tartalmaz, ami serkenti az anyagcserét. Luteintartalma szemerősítő hatású, akár napi szinten is fogyasztható, ezáltal az idegrendszert is erősíti, antioxidáns hatású. A-, E-, C-, B1-, B2-vitamintartalma miatt a kozmetikai ipar is előszeretettel használja különféle krémek, pakolások készítésekor. Házilag frissen összeturmixolva arcpakolásként is kifejti jótékony hatását, táplálja a fáradt, öregedő bőrt. Ezért fogyasztása gyomorbántalmak, érelmeszesedés és magas vérnyomás esetén is ajánlott!

Mindenkire egységesen érvényes életmód tippek természetesen nincsenek, ezért hangsúlyozzuk, hogy bármilyen életmódváltás előtt szükséges a szervezet alapos kivizsgálása és állapotfelmérése, illetve mindenki konzultáljon családorvosával! Az egészségturmix cikkek általános tájékoztató jellegűek, céljuk az egészséges életmód kialakítására való figyelemfelkeltés, nem képezik tudományos szakcikkek tárgyát, és nem helyettesítik a szakorvossal való konzultációt!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: