2011-01-26 09:15:07• hírek • Szatmár.ro

Egészségturmix: A szervezet lúgosítása

Az utóbbi időszakban rengeteg információ bombázz bennünket azzal kapcsolatban, hogy egészségünk védelme érdekében rendkívül fontos szerepe van a szervezet lúgosításának.

Egészségügyi szakértők egyetértenek abban, hogy a legtöbb betegség kialakulásának oka a szervezet elsavasodása, vagyis a lúgosítás hiánya. Az emberek többsége napjainkban 80 százalékban savasító ételeket fogyaszt. A savképző ételek fogyasztását tehát lehetőség szerint minimálisra kell csökkenteni, ilyenek többek között a szénsavas üdítőitalok, finomított ételek, állati fehérjék/tejtermékek, pisztácia, földimogyoró, mogyorókrém, rizs, kenyér, sertéshús, kacsahús, májas hurka, szalámiféleségek, tyúkhús, pulykahús, kristálycukor, csokoládé, gyorséttermi ételek, a kávé, a cigaretta stb. Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy a zöldségek közül a bab, a zöldborsó és a lencse is savasít. Ugyanakkor a külső környezeti tényezőknek, a különböző sugárzásoknak és a stressznek is savasító hatása van.

Az elsavasodott szervezetben a baktériumok jól érzik magukat, ezért a betegségek is könnyebben felütik a fejüket, kétszeresére nő a daganatos betegségek kialakulásának kockázata. Az elsavasodott szervezet többek között az alábbi vészjeleket küldi felénk: fáradékonyság, huzamosabb ideig fennálló levertség illetve depresszió, fejfájás, gyenge immunrendszer, bőrproblémák, mint a pattanások és a narancsbőr, magas vérnyomás, emésztési zavarok, cukorbetegség, fogászati problémák, szívritmuszavar stb. Abban az esetben, ha a szervezet lúgosítására nem fordítunk kellő figyelmet, a savasodás következtében csontritkulás, érelmeszesedés is kialakulhat. A szervezet savtalanítása, egyben annak komoly méregtelenítésével jár együtt, megszabadulunk a méreganyagoktól, illetve a súlyfelesleg is könnyebben lepereg azokról, akik erre szorulnak.



Egészségünk érdekében, szervezetünket naponta többféle friss zöldséggel és gyümölccsel kell táplálni. A lúgosító ételek többek között a következők: gyümölcsfélék, a legjobban a banán lúgosít, lehet édeset is enni, mint mézet, lekvárt és dzsemet, húsfélék közül az hering, édesvízi halak, tengeri herkentyűk, tőkehal, nem utolsó sorban a zöldségek, mint a burgonya, karfiol, gomba, brokkoli, uborka, vöröshagyma, metélőhagyma, fokhagyma, fejes saláta, zeller, karalábé, kelkáposzta, cukkini, sárgarépa, petrezselyem, spenót, padlizsán, hónapos retek és a paradicsom.

Többek között néhány alapvető dolgot be kell tartanunk, mint a rendszeres testmozgás, alkoholt csak mértékkel-, elsősorban bort lehet fogyasztani, de a töményet és sört ajánlott kerülni. Mivel a lúgosítás során megnő a szervezet vízigénye, igyunk naponta 2-2,5 l vizet, de nem mindegy milyet. Tiszta, szénsavmentes vizet, amibe ajánlott néhány csepp citromlevet csepegtetni. Bioboltokban lúgosított víz is kapható illetve lúgosítást elősegítő por, de a legjobb ha a szervezetet természetes formában sarkalljuk arra, hogy a lúgosítás folyamatát beindítsa. A lúgosítás eredménye jobb alvás, szép bőr, több energia, szellemi és fizikai fittség, általános jó közérzet és erősebb immunrendszer.

Mindenkire egységesen érvényes életmód tippek természetesen nincsenek, ezért hangsúlyozzuk, hogy bármilyen életmódváltás előtt szükséges a szervezet alapos kivizsgálása és állapotfelmérése, illetve mindenki konzultáljon családorvosával! Az egészségturmix cikkek általános tájékoztató jellegűek, céljuk az egészséges életmód kialakítására való figyelemfelkeltés, nem képezik tudományos szakcikkek tárgyát, és nem helyettesítik a szakorvossal való konzultációt!




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: