2012-04-05 09:37:59• hírek • Póti Orsolya

Egészségre nevelés a tanintézményekben

Az „Iskola másként" rendhagyó oktatási héten a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság munkatársai a 6. Számú Óvodában és a Balcescu-Petőfi Általános Iskolában tettek látogatást, ahol az egészséges táplálkozásról tartottak előadást.

„Megtanultam, hogyan táplálkozzak egészségesen" címmel tartottak előadást a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság munkatársai a rendhagyó oktatási hét keretében. A szakemberek szerint a mindenkori felnövekvő nemzedék egészség-magatartásának formálása, a jövő egészséges felnőtt társadalmának nevelése nagyon fontos feladat.

Az egészséges életmódra történő nevelést már iskoláskorban el kell kezdeni, hiszen csak a folyamatos ismeretbővítéssel tudjuk felnőttkorra elérni az egészségtudatos gondolkodást. „Az egészség az ember legdrágább kincse, amely a szervezet és a környezet közti dinamikus egyensúly állapotát fejezi ki" - hangsúlyozták az igazgatóság munkatársai.

Ezen a héten zajló iskolai egészségnevelés célja az volt, hogy megtanítsa a fiatalokat, hogyan kell az egészséget mint értéket megszerezniük, megőrizniük, védeniük és fejleszteniük. A program segítségével a tanulók megismerhették az egészséges életmód legfontosabb szabályait és megtudhatták miért fontos az egészséges táplálkozás. Az igazgatóság munkatársainak javaslatára a diákok gyümölcs- és zöldségsalátákat fogyasztottak ezen a héten, és megtanulták: étkezés előtt minden zöldséget és gyümölcsöt alaposan meg kell tisztítani. 

Emellett szó esett a testi higiénia megtartásáról és a rendszeres mozgás bevezetéséről, ugyanis ezek is nagy szerepet játszanak az egészséges életmód kialakításában.

..

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: