2012-03-20 11:50:03• hírek • Póti Orsolya

Egészségmegőrző program a Víz Világnapja alkalmából

A Víz Világnapja alkalmából március 22-én különleges programot szervez az Apaserv Rt. a PrimaGym Aerobic, Cycling & Fitnesz Központ közreműködésével. A rendezvény keretében a résztvevők betekintést nyerhetnek a Kakszentmártoni Vízmű működésébe, majd együtt mozoghatnak a PrimaGym edzőivel.

1992-ben az ENSZ 47. közgyűlésén március 22-ét a Víz Világnapjának nyilvánították és 1994. óta világszerte próbálják felhívni a figyelmet vízkészletünk fontosságára. Bár a Föld felszínének mintegy 70 százalékát víz borítja, tengerek és óceánok formájában, a vízkészletből csupán 2 százalékot tesznek ki az édesvizek.

A vízhiányos országok száma folyamatosan nő, az ezzel foglalkozó tanulmányok szerint 2025-re 3 milliárd személy fog olyan országban élni, ahol nincs megfelelő mennyiségű víz.

A Víz Világnapja alkalmából a szatmári Apaserv Rt. és a PrimaGym Egészségmegőrző Központ különféle programokkal próbálja felhívni a lakosság figyelmét a vízkészlet, illetve a felelős vízfogyasztás fontosságára.

Március 22-én, csütörtökön 12 órától a PrimaGym csapata várja a sportolni vágyókat „A víz az élet, az élet pedig mozgás" elnevezésű rendezvényére, melynek keretében a résztvevők két órán keresztül mozoghatnak kint, a Corneliu Coposu sétányon. A rendezvénnyel a PrimaGym a testmozgás örömére és fontosságára szeretné felhívni a lakosság figyelmét.



Ugyanezen a napon szervez nyílt napot az Apaserv Rt. Az érdeklődők 9-14 óra között betekintést nyerhetnek a Kakszentmártoni Vízmű működésébe. A rendezvény célja elsősorban az, hogy megértessék a szatmáriakkal, hogy másoktól eltérően, egy olyan zónában élnek, ahol elegendő és jó minőségű víz áll rendelkezésre. Azonban az élet legfontosabb összetevőjét nem szabad felelőtlenül pazarolniuk. A tavalyi rendezvényen közel kétszázan vettek részt.

A vízhiány az emberi biztonság három alaptényezőjét fenyegeti: az élelmiszer-termelést, a környezet egészségét, valamint a társadalmi és politikai stabilitást. Ahhoz, hogy a jövőben is mindenkinek jusson tiszta ivóvíz, hogy megmaradhassanak a folyók és tavak, erőfeszítéseket kell tennünk vizeink megóvásáért, állapotuk javításáért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: