2009-12-14 16:13:33• hírek • Parajdi Andrea

Egészségközpont létesül

A Nagyváradi Katolikus Caritas Egyesület tasnádi fiókja idősek számára kíván létrehozni egy napköziotthont, amelyhez a Szatmár Megyei Tanács biztosít ingatlant - többek között ez is napirenden szerepelt a hétfői megyei tanácsülésen.

Rendkívüli tanácsülést tartott hétfőn a Szatmár Megyei Tanács, ahol napirenden mindössze négy előterjesztés szerepelt. Ezek közül vélhetően a legnagyobb közérdeklődés azt a határozat-tervezetet kísérheti, amelynek jóváhagyásával a Nagyváradi Katolikus Caritas Egyesület tasnádi fiókja lehetőséget kap arra, hogy Tasnádon létrehozzon egy modern napköziotthont, ahol időseknek szeretnének különböző programlehetőségeket kínálni.

A Megyei Tanács döntésének értelmében az egyesület húsz évre megkaphatja Tasnádon a Zorilor út 21. szám alatti megyei tulajdonban lévő ingatlant és telket, hogy a jövőben azt szociális célokra hasznosítsa.

Nem csak az ingatlan, hanem a szükséges finanszírozás is adott ahhoz, hogy Tasnádon egy uniós szabványoknak megfelelő Egészségközpont működjön, ugyanis a Nagyváradi Katolikus Caritas Egyesület tasnádi fiókja jó kapcsolatot ápol a németországi Kolping Lahnstein civil szervezettel, amely a tervek megvalósítását 40 ezer euróval támogatja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: