2020-08-07 08:46:36• hírek • Bede Emőke

Egészséges a szatmári benzinkút mosdójában hagyott újszülött

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Megdöbbentő felfedezést tett csütörtök délután az egyik szatmárnémeti benzinkút alkalmazottja: egy nő az épület mellékhelyiségében adott életet gyermekének, majd az újszülöttet szó nélkül hátrahagyta, és távozott.

Úgy tudni, a nő egy Németországból hazatérő autóbusszal érkezett, majd egy, az Aurel Vlaicu sugárúton található benzinkút mellékhelyiségében hozta világra gyermekét. Az aprócska babát a szülést követően a szemetesben hagyta, majd mintha mi sem történt volna, visszaszállt a buszra, hogy tovább utazzon Botosani felé. Pár perccel később a töltőállomás egyik alkalmazottja is bement a mosdóba, ahol felfedezte a hátrahagyott újszülöttet. Az illető azonnal értesítette a hatóságokat: a gyermeket a mentők kórházba szállították, a rendőrség pedig nyomozást indított az édesanya felkutatására.


Mint említettük, a csecsemőt hátrahagyó nő visszaszállt a buszra, ám nem jutott messzire, ugyanis váratlanul rosszul lett, melynek okán a sofőr azonnal tárcsázta a 112-es segélyhívót. A 30 év körüli nőt kivizsgáló egészségügyi csapatnak azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy a szóban forgó személy nemrégiben egy gyermeknek adott életet, így nem volt nehéz összerakni a képet: épp ez a nő volt az, aki nem sokkal korábban babáját hátrahagyta a benzinkúti mosdóban.


A Szatmár.ro megkeresésére Constantin Demian, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház szóvivője elmondta, a nőt mentővel szállították be a sürgősségi osztályra. A kivizsgálást követően a pácienst beutalták a szülészeti osztályra, és ahhoz képest, hogy orvosi segítség nélkül szült, egészségügyi állapota kielégítő. Hasonlóan jó egészségnek örvend a kisbaba is, ki 2950 grammal jött a világra. A kórházi személyzet őt is ellátta, megfigyelése pedig a neonatológiai osztályon folytatódik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: