2009-09-25 14:46:53• hírek • Tóth Klarissz

Egészség holisztika segítségével

Az általános egészségi állapotával valamicskét is foglalkozó ember előbb vagy utóbb ráébred arra, hogy a hagyományos orvoslás nem minden esetben jelent hatékony megoldást.

Ekkor alternatív gyógyászati- és kezelési megoldások után kutat, melynek során óhatatlanul belebotlik a holisztikus szemléletmódba. A holisztika görög eredetű szó, melynek jelentése teljes, ép, egész. A szemlélet lényege, hogy egy betegség megjelenését a szervezet harmóniájának felbomlása váltja ki. Vagyis a testi betegségek tulajdonképpen a szellemi vagy a pszichés elváltozások fizikai kivetülései. Vegyük példaként a székrekedés problémáját.

Testi szinten ez a következőképpen nyilvánul meg. Az elfogyasztott táplálék megemésztését követően, szervezetünknek már nincs szüksége a végtermékre. A víz a vastagbél utolsó szakaszában már felszívódott, ezért a végtermék mintegy nem tud kiürülni, tehát összetömörül. Annak ellenére, hogy erre szervezetünknek már nincs szüksége, mégsem tudunk megszabadulni tőle, ekkor jelentkezik a székrekedés problémája. A holisztikus gyógyászat a szervezetben fellelhető vízre jelképesen úgy tekint, mint az érzelmek áradatára.

A holisztika nem pusztán a betegség fizikai problémájával foglalkozik, hanem mint a szervezet egészét érintő pszichikai és szellemi összetett problémakörrel. Éppen ezért igyekszik feltárni - példánkból kiindulva - a székrekedés gondolati, pszichés hátterét is. A rendellenesség vagy betegség megjelenésének hátterében minden estben valamilyen pszichés ok is meghúzódik, ami szomatikus tüneteket produkál. Az emésztés folyamatában rendkívül fontos szerepe van a vastagbélnek, ami jelképesen a tudatalattinak felel meg.

Székrekedés esetén arra hívja fel a figyelmet, hogy valamit el kell engedünk az életünkből. Ez lehet például egy fejlődésünket akadályozó kapcsolat, amitől működőképtelen mivolta ellenére sem vagyunk képesek megszabadulni. Annak ellenére, hogy a kapcsolat már életképtelen, mégis benne maradunk, mert nehéz kilépni belőle. Jelképesen ez történik az emésztés folyamata során a végtermékkel is. Tehát a székrekedés arra hívja fel a figyelmünket, hogy valamitől meg kell szabadulnunk, el kell engednünk, ki kell „ürítenünk" az életünkből.

Abban az esetben, ha valakinek gyakran van székrekedése, tegye fel magának a következő kérdéseket: mi az a probléma vagy élethelyzet, ami jelképesen majd szétfeszíti, amit nem akar az életéből elengedni? Amit ezekre a kérdésekre önmagának választ ad és hatékony megoldásra törekszik, az élete is jobbá válik, ráadásul a székrekedéstől is megszabadul. A legnehezebb annak tudatosítása, hogy az életben túlhaladott problémákat, sérelmeket, akadályozó tényezőket, embereket el kell engedni. Ne feledjük, hogy a szellemi, testi és lelki tényezők szoros kölcsönhatásban vannak egymással. Az egyik működése kihatással van a másik kettő állapotára.


Egy betegség megjelenését a szervezet harmóniájának felbomlása váltja ki

Egy betegség megjelenését a szervezet harmóniájának felbomlása váltja ki


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: