2014-07-28 11:05:29• hírek • Szatmár.ro

Egészség és pasiválasztás

Sokan szeretik a különböző tematikájú felméréseket, egy-egy valóban elgondolkodtató, de többségük leginkább megnevettet.

Megszámlálhatatlan cikk látott napvilágot arról, hogy a nők milyen szempontok alapján választanak maguknak párt.

Természetesen a kutatások hitelességének nem minden esetben szabad bedőlni, olykor van bennük némi igazság, ugyanakkor nagy hiba lenne általánosítani. A legújabb kutatás ezúttal a nők egészségi állapota és a pasiválasztás közötti összefüggést firtatta.

Skót kutatók szerint azok a nők, akik egészségesebbek és genetikailag jobb génállománnyal rendelkeznek, nőies vonású férfit választanak maguknak. Ezzel szemben azokban az országokban, ahol a nők többet betegeskednek, több tesztoszteronnal rendelkező vagyis dominánsabb férfit választanak maguknak. Kutatók szerint a jelenség hátterében elsősorban a jobb génállomány átörökítése áll.

A 30 országban, 4 794 nő körében végzett felmérés szerint, a fejlett egészségügyi rendszerrel rendelkező országokban - illetve ezek régióiban - a jobb egészségi állapot miatt a nők egyszerűen nincsenek rákényszerülve arra, hogy egy dominánsabb pasiért harcba szálljanak, és ezáltal egy jobb genetikai állománnyal rendelkező férfival alapítsanak családot. A felmérést végző kutatók szerint annak ellenére, hogy a nők tisztában vannak azzal, hogy a nőiesebb férfiak elsősorban rövid távú, futó kapcsolatokra hajlandók, férjválasztáskor mégis a nőiesebb vonású pasikat részesítik előnyben. Svédországban, ahol a nők rendkívül jó egészségi állapottal rendelkeznek, a nők 68 százaléka nőies vonású férfit választ magának, míg Mexikóban - ahol a nők körében meglehetősen magas a megbetegedések száma - mintegy 54 százalékuk dominánsabb férfira vadászik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: