2019-02-24 09:10:40• hírek • Közlemény

Egész héten állt a bál a Törpikék csoportban: farsang a nagykárolyi napköziben

A múlt héten zajlott a farsangi ünneplés az 1-es számú napközi Agrara utcai óvodájában, a Törpikék csoportban. Az óvónénik beszámolóját olvashatják:

Egész héten állt a bál a Törpikék csoportban. Hogy miért jó a farsang? A jelmezbálban az a legjobb, hogy az ember kibújhat a saját bőréből, hogy más lehet, tökéletesen más, mint aki a valóságban. Hogy az ember néhány óráig azt játszhatja, hogy megváltozott, elvarázsolták, idegen és ismeretlen lett hirtelen.

 

Már a hét első napján megismerkedtek a kis óvodások a népi farsangi maskarákkal és az ehhez kapcsolódó hagyományokkal, kedden mindenki álarc mögé bújt és a jókedvről Molly bohóc gondoskodott, aki a Csi-go játszóház jóvoltából jött el hozzánk. Vendégül láttuk a 6-os számú óvoda magyar csoportját, jókedvben, mókában nem volt hiány. Szerdán mi mentünk vendégségbe, mégpedig a börvelyi normál programú óvodába, ahol különböző irányított játékokon keresztül teremtettük meg a jó hangulatot, és búcsúztattuk el a telet.

 

A csütörtöki napon Mátyás királynak állítottak emléket a népes csoport tagjai Salagean Linda, könyvtáros társaságában. A tevékenység alkalmával Mátyás király egyik történetét hallgatták meg a gyerekek, majd ha egy röpke időre is, de királyokká és királynőkké változhattunk. Azt is megtanulhattuk, hogy Mátyás királyt az igazságszolgáltatáshoz hozzásegítette az, hogy álruhában járta az országot.

 

Még sok "bohócságot" készítettünk: lufit hajtogattunk, lufiorrú bohócot alkottunk. Egyszóval nem volt itt hiány sem mulatozásban, sem kreativitásban. Jókedvvel kergettük el a telet, együttvéve óvodások, óvó nénik - Blazsinszki Erzsébet és Solymosi Krisztina, Csizmár Katalin és Sopronyi Orsolya valamint Emili Anita - és a már említett partnereink.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: