2018-12-18 12:56:57• hírek • Bede Emőke

Egész évben bejárhatók Szatmár megye új túraútvonalai

Rendkívüli sajtótájékoztató keretében számolt be a Szatmár Megyei Tanács vezetősége és a Salvamont Hegyimentő Közszolgálat arról az örömteli hírről, hogy immár megyénk is rendelkezik minisztériumilag engedélyezett túraútvonalakkat, mi több, ezek egész évben várják a kirándulni vágyókat.

Lassú léptekkel, de elindult végre a síparadicsommá válás útvonalán a lunaforrási (Luna Ses) terület, viszont a turisták nem csak akkor szeretnék felkeresni azt, ha épp vastag hóréteg borítja a hegyoldalt. Helyismeret nélkül azonban igencsak nagy vakmerőség volna nekivágni egy hosszabb kirándulásnak, a biztonságos természetjárás mindenképp kijelölt túraútvonalakat feltételez.
 

Mint azt a hétfői sajtótájékoztató keretében a Szatmár Megyei Tanács és a Salvamont Hegyimentő Közszolgálat képviselői elmondták, immár két engedélyezett túraútvonala is van a megyének. Ennek megvalósításában az első lépéseket még 2017-ben tették meg, mára pedig hivatalos dokumentum is bizonyítja, a kijelölt útvonalak a turisztikai minisztérium minden előírásának megfelelnek, azaz bátran végig lehet őket járni.



Az útvonalak kiépítésében oroszlánrészt vállalt a Boér Ádám és Costin Alex által irányított Salvamont, illetve az önkéntesek, s talán pont ők azok, akik a leginkább érezték az ilyen jellegű, jól kijelölt útvonalak szükségességét. A csapatnak nem egyszer kellett eltévedt turistákat felkutatnia, de most a két kijelölt útvonalnak köszönhetően azok a családok is könnyűszerrel túrázhatnak egyet, akik csak most ismerkednek a természetjárás rejtelmeivel.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: