2012-03-15 11:03:38• hírek • Póti Orsolya

Március 15-ét ünnepelték a Református Gimnáziumban

A műsorfelelős idén az iskola gyermekkórusa volt
A műsorfelelős idén az iskola gyermekkórusa volt

Csütörtökön Szatmárnémeti valamennyi magyar tannyelvű intézménye megemlékezett a március 15-i forradalmi eseményekről. A Református Gimnáziumban is hangulatos ünnepséggel emlékeztek.

Az iskolaközösség idei megemlékezésére délelőtt került sor a tanintézmény dísztermében. A forradalmi hangulatot hűen felidéző dalok magával ragadták a közönséget, akik hosszas vastapssal jutalmazták az előadókat. A rendezvény első felében a közönséggel  Simon Levente filozófiatanár osztotta meg gondolatait március 15-ről, a forradalomról, amely megváltoztatta az akkori politikai rendszert, a gondolkodási módot, és megmutatta: van esély a szabadságra.  

Az iskola gyermekkórusa olyan dalokkal emlékezett az 1848-as forradalomra, mint a megzenésített Talpra magyar, Este a székelyeknél és a Kossuth-nóta. 

A hagyományos március 15-i előadást ebben az évben Higyed Gyöngyi, a Református Gimnázium énektanárnője állította össze, de közreműködtek a felsőtagoztos diákok is egy-egy szavalattal. Ary Dalma, a Hazafias Versek Versmondó Versenyének különdíjasa is előadta Wass Albert Emlékezés egy régi márciusra című költeményét.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: