2010-03-08 13:47:09• hírek • Kótai Levente

Égési sérüléseket szenvedett egy gyerek

A három és fél éves gyereket forró víz okozta sérülésekkel szállították a szatmári sürgősségire.

A hétvégén egy forró vízzel teli fazékba esett az a 3,5 éves gyerek, akit végül a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályának dolgozói részsítettek ellátásban. A gyerek testfelületének 15%-a másodfokú égési sérüléseket szenvedett. Főként a köldököt és hastájékot borító felső bőrrétegek károsodtak súlyosan. A sérültet a sürgősségi ellátást követően az intenzív osztályra szállították . Állapota jelenleg stabilnak tűnik, de a bőrplasztikai műtétet sajnos nem lehet elkerülni.

A hétvége az átlagosnál kicsit nyugodtabbnak tűnt a sürgősségi ügyek terén. Összesen 330 személyt láttak el, amiből 106 volt kiskorú. Hat idősebb, 34-70 év közötti személyt szállítottak be erősen ittas állapotban. Három személyt erőszakos cselekmények miatt elszenvedett sérülések miatt szállítottak kórházba, közúti balesetben két személy sérült meg.

Az állatok okozta sérülések között most is az ebek a listavezetők: összesen hat személy fordult a sürgősségi osztályhoz kutyaharapás miatt, egy személy pedig egy macskától szenvedett sérülés miatt ment be a sürgősségire.

Öngyilkossági kísérlet miatt három személyt láttak el: a három férfi közül egy gyógyszerrel akart véget vetni, kettő pedig önmagán okozott fizikai sérüléseket. Ezen a hétvégén összesen kilenc gyerek született, 5 kisfiú és 4 kislány.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: