2016-08-09 13:11:57• hírek • Szatmar.ro

Kirándulás a Túr és a Tisza mentén

A Szatmárnémeti Természetjárók augusztus 14-én, vasárnap autóbuszos kirándulást szerveznek a következő útvonalon: Szatmárnémeti - Túristvándi - Szatmárcseke - Nagy Bukógát - Tivadar - Cégénydányád - Szamossályi halastavak - Szatmárnémeti .

Túristvándiban meglátogatják a ma is működő híres vízimalmot, Szatmárcsekén a csónakos fejfájú temetőt, ahol nagy költőnk, Kölcsey Ferenc síremléke is található, majd innen rövid séta következik a Túr és a Tisza találkozásánál épült Nagy Bukógáthoz.

Tivadarban, a Tisza-parti üdülőövezetben található a régió egyik legnagyobb szabadstrandja, majd innen az út Cégénydányád településre folytatódik, a Kende-Kölcsey kúria kastélyparkjába, amelynek nagy látványossága egy közel 7 méter átmérőjű, 160 éves, 25 méter magas platánfa.

A kirándulók reggel 7:45-kor találkoznak, a Károlyi úti Lebăda üzlet előtti parkolóban. Az autóbusz innen indul 8 órakor. A buszköltség 30 lej / fő. Hazaérkezés este 8 órakor várható.

A kirándulásra a helyek száma korlátozott, a jelentkezők Vadady Filep Gyula túravezetőnél iratkozhatnak fel a 0758-435763-as telefonszámon. A pénzt a kirándulásra, augusztus 12-én péntek délután 18:00 és 19:00 óra között, a Szamos áruház elé hozhatják a jelentkezők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: