2010-08-15 07:44:56• hírek • Szatmár.ro

Edzés a fáklyák fényében, a város felett

A PrimaGym székhelyének otthont adó épület tetejére költözött szombat este az egészségmegőrző testmozgás világa - és ezzel együtt a jó hangulat is. A résztvevők fáklyák fényénél, a szabad ég alatt próbálhatták ki többek között a minden izomcsoportot megmozgató bicajozást vagy a BodyART-ot.

A testedzés egy különösen hangulatos és szórakoztató módját próbálhatták ki azok, akik szombat este vagy éjszaka ellátogattak a PrimaGym Petőfi Sándor utcai székhelyére. Az edzések egy része ugyanis kiköltözött a szabad ég alá, a tömbház tetejére, ahol fáklyák fényénél dolgoztathatták meg izomcsoportjaikat az erre vállalkozók. Vállakozó pedig akadt bőven.

A program 21.30-kor kezdődött, amikor a állóbiciklizés - az in door cycling - egy igazán minden izmot megmozgató módját lehetett kipróbálni. Az elsőre unalmasnak hangzó edzést Anzik Arnold igazán mozgalmassá tette: az edzés része volt az állva bicajozás, a tekerés közbeni nyújtás és egyéb gyakorlatok, amelyek következtében a láb- és farizom mellett a felsőtest izmai is kifáradtak. A kerékpáros mozgás ezen újszerű módja újdonságnak számít Szatmárnémetiben, jelen pillanatban csak a PrimaGymnél gyakorolható.

Ezzel egy időben a légkondícionált teremben dance aerobic edzés folyt: az aerobic megszokott mozgásait táncmozdulatokkal fűszerezték. A foglalkozás során a résztvevők egy koreográfia elemeit tanulták be Ilyés Ilona (Baby) vezetésével, majd az edzés végén diszkófényekben mutatták be azt.


Az aerobicot tánclépésekkel keverték
Az aerobicot tánclépésekkel keverték


A rendezvény egy Romániában egyedinek számító edzésmóddal, a BodyART-al ért véget. A résztvevők a tetőn, a szabad ég alatt gyakorolhatták a testet, a lelket és a szellem összhangba hozó mozgást. Robert Steinbacher alakította ki ezt az edzésformát, amely a test edzésének és a mentális telaxációnak a tökéletek egysége - mondta el Nistea Simona BodyART edző. A megnyugtató zenére a történő lassú nyújtó és erősítő mozgás a Jin-Jang elméletére alapul, a belégzés-kilégzésre, erő-relaxációra fektet nagy hangsúlyt.

Mint az edzéseket követően megtudtuk, a PrimaGym a következő hónapban is készül valami különlegességgel az egészségmegőrző testmozgás híveinek: a tervek szerint a szeptember végén nyíló fitness-terem megnyitóját fogják különlegessé tenni.


BodyART edzés a tetőn
BodyART edzés a tetőn


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: