2017-06-15 12:02:32• hírek • Kocsis Zoltán

Edző nélkül maradt az Olimpia

Edző nélkül maradt az Olimpia labdarúgócsapata, miután Bogdan Andone felbontotta szerződését a klubbal. Az nagyenyedi szakembernek máris megvan az új csapata.

Andone ugyanis szerda este aláírt a temesvári ASU Politehnica csapatához. A bánságiak újoncként a 15. helyen zártak a második osztályú bajnokságban, ám a következő szezonra nagyratörő terveik vannak.

A játékosként többek között a Rapidban, a Ferencvárosban és Cipruson is megforduló Andone 2016 nyarán vette át az Olimpia irányítását. Ez volt első szerepvállalása vezetőedzőként, korábban Marius Sumudica segítője volt a Rapidnál, a Kolozsvári U-nál, az Al-Shaabnál, a Chiajnánál és az Astránál – amellyel bajnoki címet is ünnepelhetett. Andone 34 bajnokin irányította az Olimpia csapatát, amely vezetésével 16-szor nyert, hat döntetlen mellett 12 vereséget szenvedett. A sárga-kék gárda az ősszel olyannyira remekelt, hogy az optimistább szurkolók már a feljutásról álmodoztak. Tavasszal viszont nagy ívű visszaesés következett, végül a második vonal középmezőnyében, a 9. helyen zárt az Oli.

Hogy ki lesz Andone utódja, azt egyelőre nem lehet tudni. Próbáltuk eléni Karda Attila elnököt, de nem jártunk sikerrel. Egyes információk szerint a legesélyesebb a brassói Bálint György László. A Kolozsvári CFR, az Unirea Urziceni és a Diósgyőr korábbi 38 éves védője a Tatrang és az Academica Clinceni csapatait edzette eddig.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: