2017-03-14 23:34:06• hírek • Blikk.hu

Megsértődött a rendező: emiatt rúgták ki a Szomszédokból Bajor Imrét

Hatvanéves lenne Magyarország valaha élt egyik legnépszerűbb kisembere, Bajor Imre.

A színésznek csak kevés idő adatott, 2014 augusztusában végzett vele a gyilkos kór, ám addigra már évtizedek óta szórakoztatta a közönséget.

– Színművész. Azt hiszem, ez van beírva a személyimbe, de én Bajor Imre vagyok. Kész. Ez a foglalkozásom – adta válaszul egy interjúban a Kicsihuszár egy kérdésre, bár sosem végezte el a Színművészetit. Bajornak a Szomszédok hozta meg az országos ismertséget és a hírnevet, ám pont emiatt kellett három évvel később otthagynia a sorozatot. 1993-ban a rendező, Horváth Ádám egyszerűen kiírta Olit a fodrászatból.

Oli úr diadalútjának az vetett véget, hogy Bajor a népszerűséget kihasználva önálló komikusi karrierbe kezdett: kiadott egy lemezt Csóközön címmel, amivel körbehaknizta az országot. Tette mindezt anélkül, hogy ehhez Horváth engedélyét kérte volna. A „Csók­özön!” mint jellegzetes köszönés ugyanis a rendező saját kitalációja. Az természetesen már más kérdés, hogy ő is átvette valahonnan, a kifejezés Molnár Ferenc Az üvegcipő című darabjából származik. Azonban Horváth a Molnár-jogok egyik tulajdonosaként úgy vélte, Bajornak egyeztetnie kellett volna vele, és mérgében kiírta Oli urat a Szomszédokból. Évekkel később rendezték nézetletérésüket, és kibékültek.

A cikk folytatása a Blikk.hu-n olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: