2017-09-18 09:44:32• hírek • Szatmár.ro

Eddigi legsikeresebb évét zárja a Szatmári Utcazene Fesztivál

Az idei rendezvény sokkal inkább nemzetközinek mondható, mint az előző években, ezt főleg a külföldi zenészek és a városban levő turisták száma bizonyítja. Szatmárnémeti három napra az európai utcazene egyik fővárossá változott.

Összesen hét különböző országból érkeztek fellépők, többek között Olaszországból, Magyarországról, Bulgáriából, Peruból és Írországból. Az utcazene fesztiválnak a zenei és összművészeti programok mellett egyik legfontosabb küldetése, hogy külföldi turistákat is vonzzon a városba.

A fesztivál sikere is felülmúlta a megelőző éveket. Minden visszajelzés arra utal, hogy a szatmáriak magukénak érzik a fesztivált, büszkék rá, szívesen látogatják és várják a folytatást. Sikerült követni a kigondolt irányt: hogy az Utcazene Fesztivál évről évre mindig valami mást, valami újat nyújtson. Az #ilovesatumare motívum a 2017-es évre átalakult #madeinsatumare-ra. A #madeinsatumare a fesztivál egyediségére utal: egyetlen ilyen jellegű fesztiválról van Romániában.   

CeZar, a fiatal román zenész, aki évek óta Dublinban él, elvarázsolta a zsűrit hangjával, produkcióival és első lett az utcazenészeknek meghirdetett versenyben. A második helyen a bolgár X-Ray Band, a harmadikon pedig Lorenzo Galli világhírű olasz utcaművész vogzett - utóbbi mindig mosolyt csalt az emberek arcára megjelenésekor. Mindezek mellett két másik díjat is osztottak: az egyik a fiatal tehetségek díja, amit a The Light szatmárnémeti banda nyert meg, illetve a közönségdíj, amit a Facebook-on meghirdetett like verseny döntött el. Ezt Alex Torres perui származású, Magyarországon élő zenész nyerte.

A fesztivál különleges meghívottja és a zsűri elnöke Muraközy Péter volt, aki a Veszprémi Utcazene Fesztivál főszervezője illetve a Sziget és Volt fesztiválok programigazgatója.

A szervezők köszönettel tartozunak mindenkinek, aki hozzájárult a rendezvény megvalósításához.

Támogatók: a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalnak a GM Zamfirescu Kulturális Központon keresztül, főtámogató: a  DRÄXLMAIER Group.
További támogatók: ZES Zollner Electronic,  Transpink, Gotec Rom.
Partnerek: GerBog, Bistro Ciocarlia, Edmees Trans, Sara Flower, technikai partner: PRO Music Stage/Night Projection.
Az Utcazene Fesztivál szervezője idén is a Szatmari Fiatalokért Kulturális Egyesület.

A szervezők már tervezik az esemény folytatását. Az újdonságokért kövesd az Utcazene Fesztivál facebook oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: