2013-08-19 16:58:16• hírek • Póti Orsolya

Elkezdődött a pótérettségi

Illusztráció
Illusztráció

Augusztus 19-től még javíthatnak érettségi eredményeiken azok a diákok, akik nem vették sikerrel a júniusi-júliusi megmérettetést. Szatmár megyében összesen 1355-en iratkoztak be a pótérettségi vizsgákra.

Július 15-19. között kellett beiratkozni a pótérettségire azoknak a maturandusoknak, akik nem vették sikeresen a júniusi-júliusi vizsgákat. Végül összesen 1355 diák iratkozott be az augusztus 19. és szeptember 2. között zajló megmérettetésre: 933-en az idei, 422-en pedig az előző évfolyamokról - tájékoztatott a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség.

A román kompetencia vizsga augusztus 19-én kezdődött és 20-ig tart, 19-21. között szóbeliznek az anyanyelvből vizsgázók, augusztus 20-21. között pedig idegen nyelvből kerül sor szóbelire. A számítógépes ismeretek felmérését ezt követően, augusztus 22-23-án rendezik meg.

Az írásbeli próbák a következő hat vizsgaközpontban zajlanak: a George Dragos Közgazdasági Líceumban, a George Emil Palade Élelmiszer-ipari Szakképző Líceumban, a Ion I.C. Brateanu Szakképző Líceumban, a Református Gimnáziumban, a Nagykárolyi elméleti Líceumban, valamint az Avasfelősfalui Elméleti Líceumban.

Az írásbeli próbák sorozata augusztus 26-án a román nyelv és irodalommal kezdődik, augusztus 27-én anyanyelvből, 28-án a profilnak megfelelő kötelező tantárgyból, 30-án pedig a választott tantárgyból vizsgáznak a diákok.

Az első eredményeket szeptember 2-án teszik közzé, ezt követően pedig óvást nyújthatnak be a jegyeikkel elégedetlenek. A végleges eredmények szeptember 5-én lesznek nyilvánosak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: