2013-08-21 13:39:31• hírek • Póti Orsolya

Eddig sikeresen teljesítettek a pótérettségizők

Szatmár megyében 1355-en iratkoztak be az országos pótérettségi vizsgákra. A diákok már túl vannak a román nyelv és irodalom, illetve az anyanyelv szóbeli vizsgákon.

Augusztus 19-20. között román nyelvből és irodalomból, illetve magyarból és németből mérték fel a pótérettségiző diákok tudását. A román szóbelire 284 maturandus iratkozott be, akik közül 222 vett részt.

Ebből a tantárgyból vizsgázók közül 70 diák bizonyult tapasztalt nyelvhasználónak (utilizator experimentati), 107 diák haladó (avansat), 46 vizsgázó pedig középfokú minősítést kapott.

Az anyanyelvi szóbeli vizsgákon összesen 47 diák jelent meg: 42-en magyarból, öten pedig német nyelvből és irodalomból bizonyítottak. 34 magyarból vizsgázó diák tapasztalt nyelvhasználónak bizonyult, nyolcan pedig haladó minősítést kaptak. A német nyelvből szóbelizők közül ketten haladó, hárman pedig középfokú minősítést szereztek.

Augusztus 22-23. között mérik fel a diákok számítógép-felhasználói és informatikai ismereteit. Ez a vizsga 2011-től vált kötelezővé.

Az írásbeli próbák sorozata augusztus 26-án a román nyelv és irodalommal kezdődik, augusztus 27-én anyanyelvből, 28-án a profilnak megfelelő kötelező tantárgyból, 30-án pedig a választott tantárgyból vizsgáznak a diákok.

Az első eredményeket szeptember 2-án teszik közzé, ezt követően pedig óvást nyújthatnak be a jegyeikkel elégedetlenek. A végleges eredmények szeptember 5-én lesznek nyilvánosak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: