2008-10-23 11:46:33• hírek • Szatmár.ro

Eddig ötezren igényelték

Eddig 15 ezer fűtéstámogatási kérvényt osztottak ki a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal munkatársai, ebből csütörtökig körülbelül ötezret nyújtottak be. A gázártámogatást igénylők közül csak 12 esetben nem ítélték meg a fűtéspótlék kiutalását.

A fűtéstámogatás megszerzéséhez szükséges iratokat november 15-ig lehet leadni hétköznapokon reggel 8 és délután 5 óra között a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatalban, mely az Ilisesti utca 4 szám alatt található. A kérvény benyújtásakor szükséges még a szeptemberi fizetésszelvény, illetve az októberi nyugdíjszelvény csatolása, valamint a családtagok személyi igazolványairól vagy keresztleveleiről készült másolat csatolása. Azok a családok, személyek részesülnek támogatásban, ahol az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 615 lejt.

A fűtéstámogatás összege a jövedelem függvényében változik, a minimális összeg 19, a maximális pedig 262 lej. A megítélt összeget havonta, márciusig kapják az arra jogosultak.

 

A fával fűtők viszont egy összegben kapják meg a fűtéspótlékot.

Eddig összesen 903 fával fűtő kért támogatást, ebből 48-an nem kapták meg, mivel az ellenrőzés során kiderült, hogy tulajdonképpen nem is fával fűtenek - mondta el a Szatmár.ro-nak Fartial Enikő, projektvezető.

Tavaly több mint 16 ezren kaptak fűtéstámogatást Szatmárnémetiben, azonban mivel emelkedtek a fizetések, illetve a nyugdíjak, sokan elestek a támogatástól. Az idénre még körülbelül ötezer kérvényt leadására számítanak a Szociális Gondozói Hivatal munaktársai.

Az előző évekhez képes, kérvény leadásakor nem kell sokat sorban állni, mivel a hivatal nyolc munkatársa fogadja az ügyfeleket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: