2008-11-01 17:17:41• hírek • Szatmár.ro

Kialakult a sorrend

Szombaton délelőtt kisorsolták, hogy a közelgő parlamenti választásokra milyen sorrendben nyomtatják majd a szavazólapokra a jelöltek neveit.

A szombat délelőtti sorsoláson jelen voltak a pártok képviselői is. Szatmár megyében a Szociáldemokrata Párt és a Konzervatív Párt alkotta szövetség jelöltjeinek nevei fognak szerepelni a szavazócédulák első kockájában, míg a másodikban a Demokrata Liberális Párt jelöltjei.

A sorsolás eredményeinek alapján, a harmadikként a Nemzeti Liberális Párt jelöltjei kerülnek fel a szavazólapra, míg az RMDSZ színeiben indulók a negyedik kockában szerepelnek majd. A PRM-t ötödikként, míg a PNG-t hatodikként húzták ki az urnából a szombat délelőtti sorshúzáson. A parlamenti mandátummal nem rendelkező pártok a törvény értelmében csak ezt követően kerülnek fel a cédulára.

A parlamenti választásokra való felkészülés során, többek között licitre bocsátották a szavazólapok kinyomtatását. Megyénkben a SOLPRESS cég fogja kinyomtatni a mintegy 704 ezer szükséges szavazólapot, A4-es oldalankénti áfa nélküli 0,0296 lejes áron.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: