2009-02-16 15:48:44• hírek • Ferenczi Noémi

Eddig heten kaptak pénzbírságot

Az egyre növekvő autópark, a kevés parkolóhely és gyakran a sofőrök érzéketlensége miatt, Szatmárnémetiben nagyon sok a tilosban hagyott jármű, ami mind a gyalogosok, mind a többi sofőr számára nem kis kellemetlenséget okoz. Egy 2006-os tanácsi határozat szerint a közösségi rendőrség is szabhat ki pénzbírságot tilosban parkolás miatt. A büntetést azoknak kell kifizetniük, akik 48 órán belül nem jelennek meg a közösségi rendőrség székhelyén, illetve akiket másodszor is elcsípnek, hogy tilosban hagyták autójukat.

Február 12-től, vagyis múlt csütörtök óta a közösségi rendőrség munkatársai folyamatosan járják a megyeszékhely utcáit tilosban parkoló autósokra vadászva. A következő az eljárás: a hatóságok egy felszólítást helyeznek el az adott jármű szélvédőjére, illetve lefotózzák, így az bekerül az intézmény nyílvántartásába.

Az autó tulajdonosának a felszólításon feltüntetett dátumtól számított 48 órán belül kell megjelennie a közösségi rendősrég székhelyén, hogy tisztázza a helyzetet. Amennyiben ezt elmulasztaná megtenni, 140 és 300 lej közötti pénzbírságra számíthat. Azokat is megbírságolják, akik a figyelmeztetés ellenére is tilosban hagyják járműveiket.

Gazdac Florin, a közösségi rendőrség vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta, ez alatt a pár nap alatt összesen 145 felszólítást osztottak ki, 98 személy kapott figyelmeztetést, 7-en pedig pénzbírságot. Mind a heten a minimálisan kiszabható pénzbírságot kapták, vagyis 140 lejt.

„Reményeink szerint, ezzel az akcióval sikerül visszaszorítani a tilosban parkoló autósok számát. Az eddig kiosztott figyelmeztetések alapján kijelenthetjük, nagyon sokan nem törődnek azzal, hogy hol hagyják az autójukat, és ne felejtsük el, hogy csütörtök óta csak négy nap telt el, kettő munkaszüneti nap volt, így várhatóan hét közben még több sofőr fog ellátogtani a közösségi rendőrség székhelyére"- tette hozzá Gazdac.

A tiltó tábla ellenére, többen is itt parkolták le autójukat

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: