2015-03-20 21:14:31• hírek • Kocsis Zoltán

Eddig csak Szatmárnémetiben lehetett, mostantól minden városban lehet

A használt étolaj és a konyhában felhalmozódó zsír kezelése, tárolása sokszor komoly gondot okozó probléma a háziasszonyok számára. A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és az Apaserv vízszolgáltató március 20-án, pénteken, a víz világnapján ennek a veszélyes hulladéknak a megfelelő kezelésére igyekezett felhívni a figyelmet a Szamos áruházzal szembeni eseménygödörbe megszervezett rendezvényen.

Az ügynökség és egy újrahasonítható hulladékok begyűjtésével foglalkozó cég tavaly ilyenkor helyezte el Szatmárnémetiben az első olaj és zsírgyűjtő edényeit. Fontos volt, hogy olyan helyre kerüljenek, ahol könnyen megközelíthető és a lakosság nagy számban megforduljon ott. Így kerültek a megyeszékhely négy élelmiszerpiacára, a Nagypiacra, a Kispiacra, a Szamos-piacra valamint a 17-es lakónegyedi piacra.

Egy év alatt összesen közel kétszáz kilogrammot sikerült begyűjteni, ez pedig igazolta a gyűjtési pontok fenntartásának létjogosultságát. Ebből kiindulva pedig a víz idei világnapjától, vagyis péntektől a megye valamennyi városának piacán begyűjtési pontokat állítottak fel.

Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, Tasnádon, Avasfelsőfaluban, Sárközújlakon vagy Erdődön: ne öntsük bele ezentúl a használt étkezési olajat és zsírt a lefolyóba vagy a vécébe, vigyük inkább a piacon található hordókhoz. Járuljunk hozzá ezzel is egészségesebb környezetünk kialakításához.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: