2018-02-08 13:13:36• hírek • Agerpres.ro

Eddig 16 halálos áldozata van az influenzának Romániában

Tizenhatra nőtt az influenzavírus miatt elhunytak száma, de nincs járvány Romániában - jelentette ki csütörtökön Sorina Pintea egészségügyi miniszter.

"Jelen pillanatban nem mondhatjuk, hogy influenzajárvány van Romániában. Intenzívebben terjed a vírus, 16 személy vesztette életét a grippe miatt. Tavaly ilyenkor 21 halálos áldozatot tartottunk számon" - fogalmazott sajtótájékoztatóján a tárcavezető. Hozzátette: Bukarestben és Iaşi-ban helyi gócpontok alakultak ki.


A miniszter szerint a megbetegedések áprilisig is eltarthatnak, ezért további óvintézkedésekre van szükség. "135.884 adag védőoltás van jelenleg a családorvosoknál, több mint 800.000 személyt már beoltottak. (...) Ahol az egészségügyi igazgatóság indokoltnak tartja, karantént kell elrendelni a kórházakban, illetve korlátozni kell a beteglátogatást" - jelentette ki a miniszter.


Ha a gyógyszertárakban nem lehet kapni védőoltást, az azt jelenti, hogy a gyógyszerészek nem rendeltek vakcinát - mondta Pintea. A tárcavezető szerint eddig 542 légúti fertőzést regisztráltak, amelyből 300-at igazoltak a laborvizsgálatok. "Nem minden légúti fertőzés influenza" - szögezte le az egészségügyi miniszter. 
 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: