2014-11-02 13:35:33• hírek • Kocsis Zoltán

Ebola-ellenes intézkedések a Szatmár Megyei Kórházban

Maximális szigort rendelt el Eugeniu Avram kormánybiztos a Szatmár megyei illetékes hatóságok részéről az Ebola-vírus esetleges felbukkanása, illetve terjedésének megfékezése érdekében. A Szatmár Megyei Kórház már több teljes védőfelszerelést is beszerzett.

A közös munkatalálkozón Avram felszólította a hatóságokat, hogy maradéktalanul tartsák be az Országos Ebola-bizottság és a Sürgősségi Helyzetek Országos Bizottságának biztonsági és megelőző intézkedéseit. Ennek megfelelően felszólította a határrendészetet, azonnal jelentse, amennyiben az Ebola-fertőzéssel küszködő országok valamelyikének állampolgára kívánja átlépni az országhatárt, vagy ha valamely személy azokból az országokból érkezik. Ebben az esetben a Közegészségügyi Igazgatóság szakemberei azonnal vizsgálat alá vetik az illetőket.

Az igazgatóság tájékoztatása szerint a Szatmár megyei egészségügyi intézmények többsége már beszerezte az Ebola-vírus elleni védőfelszereléseket. A Szatmár Megyei Kórház Sürgősségi Osztályára már meg is érkezett tíz teljes védőfelszerelés. Mi több, a megyei kórházban már elkülönítették azt a helyiséget, ahol az esetleges Ebola-fertőzött személyt el tudják különíteni és ápolni tudják. Az intézményben már egy eljárási protokollt is kidolgoztak.

A járvány idén ősszel történt kitörése óta több mint ötezer személy halálát okozta a vírus.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: