2014-10-27 17:34:34• hírek • MTI

Ebolafertőzéssel zsarolják a cseh államot

Az ebolafertőzés elterjesztésével különböző nyilvános helyeken zsarolják a cseh államot ismeretlen tettesek - közölte a cseh belügyminisztérium hétfőn.

A zsarolók egymillió eurót követelnek az államtól azért, hogy elálljanak tettüktől. A követelt pénzt három részletben akarják felvenni - állította a rendőrség.

"A zsarolók legfőbb célja a pánikkeltés" - mondta Zdenek Laube, az országos rendőrfőkapitány helyettese prágai sajtótájékoztatóján. A hatályos törvények szerint a zsarolókat akár 12 évre is rács mögé dughatják.

"Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lakosságot megvédjük a zsarolóktól" - szögezte le Laube. Elmondása szerint a rendőrségen kívül az üggyel már a szervezett bűnözés elleni osztály is foglalkozik, s a kormány is.

"Nagyon bonyolult ügyről és kommunikációról van szó" - jelentette ki Robert Slachta, a szervezett bűnözés elleni osztály vezetője.

A hatóságok az ügyet nemcsak zsarolásnak, hanem a lakosság biztonsága elleni fenyegetésnek is tartják, ami súlyosbító körülmény.

Vladimír Valenta tiszti főorvos nyilatkozata szerint nagyon valószínűtlen, hogy Csehországban mesterséges úton meg lehetne fertőzni a lakosságot Ebola-vírussal. "Az elszigetelt esetekre fel vagyunk készülve" - állt a nyilatkozatban.

Csehországban eddig három ebolagyanús esetet vizsgáltak ki, de végül egyik sem bizonyult fertőzésnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírus statisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: