2006-03-30 13:27:10• hírek • Szatmar.ro

Kolbászos ínyencségek

Lássuk a sokak által kedvelt kolbász néhány elkészítési módját!
Lecsós kolbász

Személyenként 2 kis darab kolbászt  olajban lesütünk a következő módon: egy vörös hagymát nagyon apróra szeletelünk és üvegesre pirítjuk; az előre megtisztított, feldarabolt zöldpaprikát hozzáadjuk, majd ha ezek elég puhák a paradicsomot is beletesszük. Ekkor beleforgatjuk a kolbászokat, és egy-két felvert tojást öntünk rá. Mikor a tojás is megsült lezárjuk, és hagyjuk kissé kihűlni. Tarhonyával, galuskával tálaljuk.

Tejfölös kolbászbecsinált

A kb. 1 kg kolbászt felkarikázzuk és kevés zsírban, fűszerezve kisütjük ( szegfüszeg, majoranna). Elkészítjük a mártást, amibe utólag adagoljuk a kolbászt, hogy a saját zsírja ne higítsa azt fel. A mártás a következő képpen készül: kevés rántást készítünk, amit fél dl paradicsomlével, és ugyanennyi vízzel felöntünk, folyamatos keverés mellett hozzáadunk kb. 4 evőkanál friss, sűrű tejfölt. Mikor elkezd rotyogni, karorlevéllel, petrezselyemzölddel ízesítjük, a hagyományos fűszereken kívül. Kenyérrel, krumplipürével, makarónival fogyasztjuk.

Kolbászleves

A fazék aljára kevés olajat töltve, megforgatunk benne kb. 5-6 db felaprított burgonyát, majd kb. 10 percnyi párolás után egy marék lisztet szórunk rá, és még mielőtt az megégne felöntjük 2-3 liter vízzel.  Előzőleg a liszttel együtt adhatunk hozzá pirospaprikát is. Ezután ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, vegeta, petrezselyemzöld, zellerlevél, köménymag), és beleteszünk kb 50 dkg felkarikázott kolbászt. Az ízek kb. 40 perc fövés után összeérnek, de ügyelni kell arra, hogy a kolbász és a burgonya nem egyszerre fő meg. Tálaláskor tejfölt keverünk hozzá.

Jó étvágyat!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: