2012-06-29 16:46:06• hírek • MTI/AP/EFE

Eb-döntő: mindkét csapat esélyes a győzelemre

Leküzdik-e az angolok és a németek után harmadik nagy ellenfelüket, a spanyolokat is az olaszok, vagy a hispánok megvédik kontinensbajnoki címüket? - ez a fő kérdés a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Eb vasárnapi, kijevi döntője előtt.

A fináléba szerdán a spanyolok a portugálok büntetőpárbajos legyűrésével, az itáliaiak pedig csütörtök este a német válogatott felett aratott 2-1-es győzelmükkel jutottak be.
"Spanyolországé és Olaszországé a két legjobb csapat az Európa-bajnokságon - értékelte a finálé párosítását a taljánok mindkét elődöntős gólját szerző Mario Balotelli. - És hogy melyik nyer? Kérdezzék ezt meg tőlem vasárnap" - igyekezett érzékeltetni az erőviszonyok kiegyenlítettségét. 

Nemcsak Balotelli hagyta nyitva a választ, hanem maga az Eb "előtörténete" sem segít a találgatásban, hiszen a két válogatott a kontinentális csúcs korábbi szakaszában találkozva, jelesül közös csoportjuk nyitómérkőzésén 1-1-re végzett egymással.

Az olaszok szövetségi kapitánya mindenesetre "megelőlegezte" a várható végkimenetelt:
"Spanyolország a döntő favoritja - jelentette ki Cesare Prandelli az elődöntős sikert követő csütörtök éjjeli sajtótájékoztatón. - Persze mi is ott leszünk a pályán, s éppen a mai győzelmünk az újabb lelkesítő példája annak, mire vagyunk képesek nemzeti mezben."
A meccs legjobbjának választott olasz középpályás, Andrea Pirlo határozottabban fogalmazott:
"Hatalmas diadalt arattunk egy félelmetes ellenféllel szemben, s nagyon is okkal reménykedhetünk benne, hogy a döntőben is mi nyerünk. Európa-bajnokként akarunk hazatérni."   

A spanyol-olasz döntő előéletéhez tartozó érdekesség, hogy az ibériaiak, ha döntetlent játszanak a horvátokkal a csoportmeccsen, időnek előtte elbúcsúztathatták volna az Eb-től az olaszokat:
"Nem kell bűntudatot éreznünk amiatt, amiért  nem ejtettük ki Itáliát, ez nem tett volna jót a sportágnak" - mondta Vicente del Bosque spanyol szövetségi kapitány a madridi Radio Marcának adott nyilatkozatában. - A csoportnyitányon 1-1-re végeztünk az olaszokkal, akik fölénk nőttek az első félidőben, s többször is gondot okoztak nekünk. Nyilvánvaló, hogy a fináléban nagyon jól kell futballoznunk, úgy vélem, ötven százalék esélye van mindkét csapatnak a győzelemre."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: