2009-03-30 12:57:14• hírek • Parajdi Andrea

Zajlanak a munkálatok a strand területén

Gőzerővel dolgoznak a Szatmárnémeti strandon található egykori Termal Hotel épületén. Sarca Vasiletől, a munkálatok irányítójától megtudtuk: jövő év elejéig mindenképpen szeretnék befejezni a hotel, az étterem és a fedett uszodák kiépítését. Az idei strandszezonban a termálvizes medencén kívül az összes többi úszómedence üzemelni fog.

Idén még nem, de a jövő évi strandszezonban már a szatmárnémetiek is korszerű, a legújabb normáknak megfelelő úszómedencékben lubickolhatnak, addig ugyanis egy teljes átépítés történik a strand területén.

Mint ismeretes a strand üzemeltetésére a város egy 49 évre szóló koncessziós szerződést kötött a licitet nyert Beny Alex Kft.-vel. A befektetőnek a strand mellett körülbelül három hektár területe van, s most, hogy a városi strand is hozzá került, tíz hektáron egy valódi üdülőövezet létrehozását tervezi, amelyet négy-öt éven belül hat millió euróból valósítana meg. Tervei szerint élményparkot, gyógyfürdőt és wellnessközpontot is létrehozna, amely a környék turisztikai vonzerejét is erősítené.

A strand területén sétálva jelenleg eléggé nehéz elképzelni, hogyan lesz igazi üdülőparadicsom a lebontott épület helyén- Sarca Vasile, a munkálatok írányítója azonban bizakodó, mint mondja jövő év elejéig az egykori hotelt teljesen újjáépítik, s egy új szárnnyal is kibővítik. Ezek a munkálatok a fejlesztés első lépései, az még kérdéses, milyen egyéb üdülőkomplexumok létesülnek a strand területén.

A februárban elkezdett bontás még nem fejeződött be, a régi épületnek csupán a tartóoszlopait és néhány tartófalát hagyják meg. Mint megtudtuk, egy  emeletet és manzárdot is húznak az épületre, ahol majd hotelszobákat alakítanak ki. A földszinten egy 205 férőhelyes éttermet hoznak létre, ezen kívül egy fedett úszómedence, szauna, fitnessterem és a szálloda recepciója is itt kap majd helyet. A jelenleg L alakú épületet egy újabb szárnnyal is kibővítik, ahol több orvosi kabinet létrehozásával az egészségügyi ellátás feltételeit is biztosítják. A strand termálvizes medencéje is teljes felújításon megy keresztül, s az épülethez csatlakoztatva fedett uszódaként fog üzemelni, így télen is használható lesz.

A Szatmár.ro kérdésére Sarca Vasile elmondta, el fogják keríteni az építkezést, hogy a többi úszómedencét május elsejétől gond nélkül igénybe vehessék a fürdőzők. Üzemelni fog a gyerekmedence, az olimpia méretű és a nagy medence is, azonban látványos fejlesztést az idei szezonra egyik medencén sem végeznek.

Februárban kezdték bontani a szatmárnémeti strand egykori termél hoteljét.

Gőzerővel dolgoznak a Szatmárnémeti strand egykori épületén.

A szatmárnémeti strandon fedett úszómedencét is kiépítenek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: