2007-11-02 19:53:55• hírek • Kis Csilla

Házasságtörés

hazassag10 garantált tipp, hogy tönkretegyétek a házasságotokat!

Sorra vettük minden idők legszenvedély gyilkosabb tippjeit. A veszekedés mentes hétköznapoktól a maratoni szex ideájáig- mindegyik garantáltan elfojtja a lángoló érzelmeket.
1. Mi soha nem veszekszünk!

Azok a párok, akiknek a kapcsolata már-már idillikusnak tűnik, hiszen soha nem veszekednek, valójában komoly feszültségeket takargathatnak a nagy csenddel.

Lehet, hogy valamelyik fél egész egyszerűen nem meri igényeit, vágyait vagy elképzeléseit a másikkal megosztani, esetleg kerüli a súrlódási pontokat, nehogy válságba sodorja kapcsolatukat. Ez a fajta csendestársa, aki hosszú ideig megadóan tűr, azonban előbb-utóbb úgy érzi, nem bírja tovább a megkötöttségeket, és a lefojtott indulatok vagy robbanásszerűen kitörnek, vagy az illető önmaga ellen fognak fordulni.

2. Te kövér disznó!


Való igaz, hogy a vita felszínre hozhatja a feszültségeket, és beindíthatja a kommunikációt, nem mindegy azonban, hogy fogunk hozzá. Az amerikai pszichológus, Dr. John Gottman a bostoni egyetem tanára 700 frissen házasodott pár kommunikációs szokásait vizsgálta meg, feljegyezve a negatív és pozitív jellegű kommunikációs formákat. A másik minősítése (Hogy lehetsz ilyen hülye?), szidása vagy negatív jelzőkkel („te kövér liba”) való illetése a negatív kommunikációs kódok közé került, és többnyire válást predesztinált.

3. Mi lesz a tv-ben, szívem?

Mindketten hulla fáradtan estek haza a munkából, a gyerekeket lefektetitek, aztán automatikusan ledőltök a tv elé. Már évek óta. Nos, ez a legnagyobb szenvedélygyilkosság a házasságban.

Ébresztő! Keressetek minden héten pár órácskát, amikor zavartalanul foglalkozhattok egymással, és új élményekkel gazdagíthatjátok kapcsolatotokat. Kapcsoljátok ki a telefont, keressétek fel régi kedvenc helyeiteket, legyen házasságotoknak egy-egy új rituáléja, amihez ragaszkodtok a szürke hétköznapokban is.

4. Csak egy kis ártatlan flört?

Szimpla flörtnek indul a munkahelyeden, előbb csak évődtök egymással, nevetgéltek, aztán belefér már egy-egy meghívás a közeli bárba, néhány titkos sms. Tényleg csak flört?

Természetesen nincs azzal semmi gond, ha az ellenkező nemből is vannak barátaink, a túl közelire sikeredett kapcsolatok azonban már a házasság rovására mehetnek, és azt jelezhetik, hogy valami nem működik jól a kapcsolatotokban.
5. Drágám, te így is tökéletes vagy!

Csak gyűlnek és gyűlnek a felesleges kilók, a hajmosás még ráér pár napig, borotválkozni meg minek, ha már úgysem randizunk. A férfi tekintélyes sörhasat növeszt, a nőn pedig diszkrét úszógumi tekeredik a has köré. Naná, hogy tökéletesen megfelel a másik testalkata- bizonygatjátok, de mégis valamiféle belső elégedetlenség lesz úrrá rajtatok.
Nem lenne itt az idő változtatni?

Félreértés ne essék, nem kell atléta vagy modelltestet formálni, de apró és reális célkitűzésekkel formában tarthatjátok magatokat.

6. Ez most olyan nagy ügy?

A kölcsönös figyelmesség és udvariasság, az apróságok megköszönése, a mindennapok hálája ugyanúgy hozzátartozik a kapcsolatotokhoz, mint a kezdet kezdetén? Nem? Ez könnyen érzelmi eltávolodáshoz vezethet, ha nem figyeltek! Néha muszáj tudatos erőfeszítést tennetek, hogy kifejezzétek a másiknak: nagyra értékelitek mindazt, amit tőle kaptok!

7. Megmutassam, hol a szennyestartó?

A kezdetben kis szórakozottságnak tűnő szokások az évek alatt irritálóvá válnak. Ugye jól ismerjük ezeket: intimbetét papírok itt-ott, eldugult mosdó, a szennyestartó mellé hajigált zoknik.

Beszéljétek meg egymással, hogy mi az, ami nagyon zavar benneteket. Fontos, hogy itt is mellőzzétek a másik minősítését, s amíg egyikőtök beszél, a másik ne vágjon közbe. Alkalmazzatok „én-üzeneteket”: pl. „Nagyon dühít, hogy... „vagy „Rosszul esik nekem, hogy…”.

8. Bizalom? Az mi?


Ha egy kicsit később jön haza a munkából, már gyanakodsz, és nem feledkezel meg arról sem, hogy minden nap leellenőrizd a híváslistát. Jeleket keresel, számonkérő kérdésekkel bombázod. Lehet, hogy partnered hajdanán félrelépett, és nehezedre esik bízni benne?  Pedig talán nem is sejted, hogy paranoiád önbeteljesítő jóslattá is válhat, s valóban egy harmadik karjába fogod kergetni állandó gyanakvásoddal.

Fontos, hogy a partner egyértelművé tegye, ő már nem az a fickó/nő, aki korábban csalódást okozott számodra, te pedig ne növeszd magadban óriássá a zöldszemű szörnyet: beszélj érzéseidről kedvesednek is.

9. Mi hárman vagyunk az ágyban: én +a párom +a stressz

A folyamatosan gyűlő feszültséget és stresszt nem mindenki képes kikapcsolni a szexuális együttlét során. Lehet, hogy miközben párunk épp erogén zónáinkat igyekszik feltérképezni, mi azon morfondírozunk, hogy milyen munka vár még ránk az irodában.
A sportolás, meditáció vagy egy könnyű illatos fürdő segíthet elterelni kusza gondolatainkat, de fordulhatunk különféle stresszoldó technikákhoz is.

10. Most sem volt orgazmusod?


A jó szex maratoni hosszúságú, és kötelező orgazmussal járnia- az ilyen és ehhez hasonló szexuális mítoszok szintén alááshatják a pár kapcsolatának szenvedélyét.

Szexológusok arra figyelmeztetnek, hogy az állandó megfelelési kényszer helyett inkább időről-időre leheljünk életet szexuális életünkbe: szeretkezzünk új és szokatlan helyeken, vessünk be izgalmas szexuális segédeszközöket, próbáljunk ki új szexpozíciókat.
-kv-harmonet

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: