2014-12-02 15:56:27• hírek • Szatmár.ro

EU-s élelmiszersegély: még nem tudni, mikor kezdik a csomagok kiosztását

Változtattak az élelmiszerosztás módján: a metodológiára várnak, emiatt nem lehet még átvenni a segélyt.

A 2013-as évben már novemberben megkezdték az Európai Unió által támogatott élelmiszersegély kiosztását a nehéz körülmények között élőknek. Idén azonban még se híre, se hamva a segélynek, bár azt már lehet tudni: egy-egy csomag több élelmiszert fog tartalmazni és a segélyre jogosultak köre is bővült.

Több forrásból is megerősítették, hogy a segélycsomagok kiosztása azért késik, mert kicsit bonyolítottak a módszeren: a prefektúrát is bevonták az élelmiszerosztásba. Az intézmény főleg a kiosztás módját fogja ellenőrizni, illetve a raktározási körülményeket, ám ennek módszertana még nem ismert. És amíg nincs módszertan, addig nincs élelmiszerosztás sem.

A Szatmár Megyei Prefektúra tájékoztatása szerint decemberben mindenképp el szeretnék indítani a segélycsomagok kézbesítését, ám ők is várják a kormánytól érkező utasítást.

Az viszont biztos, hogy többen kapnak idén csomagot, mint az elmúlt években: a kisnyugdíjasok, rokkantnyugdíjasok, szociális támogatásból élők vagy munkanélküliek mellett most olyan családok is kapnak élelmiszersegélyt, amelyekben az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg az 530 lejt.

Újdonság, hogy idén egy, már kézbesített élelmiszer-utalvány alapján vehetik át a kedvezményezettek a csomagokat. Idén is a Jiului utcában adják majd át a segélycsomagot, a bemutatott utalvány ellenében.

Egy-egy csomag tartalmazni fog: 4 liter olajat, 4 killogramm cukrot, 6 kilogramm lisztet, 6 kilogramm kukoricalisztet, két zacskó száraztésztát (összesen 800 gramm), 8 doboz disznóhúskonzervet (300 gramm konzervenként), 6 darab marhahúskonzervet (300 gramm konzervenként) és 10 doboz májpástétomot (200 gramm konzervenként).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: