2015-12-12 19:52:48• hírek • Szatmár.ro, MTI

A Franciaország-Románia meccsel kezdődik a foci EB

Magyarország Portugáliával, Ausztriával és Izlanddal került össze az F-csoportban.

Párizsban szombaton délután sorsolták ki a 2016-os labdarúgó EB csoportjainak az összeállítását. A házigazda francia válogatott mellett Albánia, Románia és Svájc került az A csoportba - a franciák a román csapattal játsszák a nyitómeccset június 10-én 22 órától a párizsi Stade de France-ban.

A sorsolás során Anglia, Wales, Szlovákia és Oroszország került a B csoportba. A két brit csapat a második fordulóban találkozik majd egymással.

A világbajnok német válogatott mellett Észak-Írország, Lengyelország és Ukrajna került a C csoportba. A németek és a lengyelek a selejtezősorozatban is egy csoportban szerepeltek.

A címvédő Spanyolország, valamint Törökország, Csehország és Horvátország van a D csoportban. A törökök a selejtezőből legjobb csoportharmadikként jutottak ki a kontinensviadalra a magyarok elől megkaparintva ezt a lehetőséget. Sportkommentátorok szerint egyértelműen ez lett a halálcsoport.

A világranglista-vezető Belgium, Írország, Svédország és Olaszország szerepel együtt az E csoportban. A belgák jelenleg a világranglista élén állnak, és hozzájuk hasonlóan az olaszok is csoportelsőként jutottak ki az Eb-re, míg az írek és a svédek pótselejtezőn harcolták ki a részvételt.

A magyar labdarúgó-válogatott Portugáliával, Izlanddal és Ausztriával került az F csoportba. Bernd Storck együttese első meccsét június 14-én Bordeaux-ban játssza Ausztriával. Négy nappal később az északi szigetország lesz az ellenfél Marseille-ben, míg június 22-én, Lyonban a Portugália elleni összecsapással zárul csoportkör. A kontinensviadalra 44 év után visszatérő magyarok valamennyi találkozója 19 órakor kezdődik majd.

A csoport: Franciaország, Albánia, Románia, Svájc
B csoport:
Anglia, Wales, Szlovákia, Oroszország
C csoport:
Németország, Észak-Írország, Lengyelország, Ukrajna
D csoport:
Spanyolország, Törökország, Csehország és Horvátország
E csoport:
Belgium, Írország, Svédország, Olaszország
F csoport: Portugália, Izland, Ausztria, Magyarország

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: