2014-02-25 15:03:54• hírek • Szatmár.ro

EP-választás - megkezdte az aláírásgyűjtést az RMDSZ

Pataki Csaba
Pataki Csaba

Szatmár megyében is elkezdődött a Romániai Magyar Demokrata Szövetség aláírásgyűjtése az európai parlamenti választásokra. Az országos szinten folyó akció célja, hogy a Szövetségnek a választásokon való induláshoz szükséges legkevesebb 200 000 aláírást március utolsó feléig sikerüljön összegyűjteni.

Szatmár megyében a keddi nap folyamán minden helyi szervezethez eljuttatták az aláírásgyűjtő ívek mintapéldányát, így minden olyan településen, ahol működik helyi szervezet, már elindult a gyűjtés. A következő hetekben az RMDSZ önkéntesei meg fogják majd keresni a Szatmár megyeieket a támogató aláírásokat gyűjtő űrlapokkal, de aláírni lehet minden helyi szervezet képviselőjénél is.

Szatmárnémetiben az RMDSZ székházban speciális órarend szerint 8.30-19.00 között lehet majd aláírni. Fontos elmondani, hogy minden 18. életévét betöltött állampolgár csak egy szervezetet támogathat aláírásával! A választásokra való felkészüléssel kapcsolatban Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke elmondta, hogy megyei szinten már összeállt a kampánystáb, és az előre meghatározott ütemterv szerint folyik a felkészülés a megmérettetésre.

„Szatmár megyében Nagy Szabolcs, a megyei szervezet ügyvezető elnöke az idei EP választások megyei kampányfőnöke, aki szorosan együttműködve az országos stábbal, illetve a megyei szervezettel koordinálja majd a következő hónapok feladatait" - szögezte le Pataki.

A következő periódus kihívásaival kapcsolatban elmondta: „Megyei szinten összesen 21 ezer támogató aláírás összegyűjtése a cél, ennek minél hamarabbi eléréséhez kérjük a szatmáriak segítségét megyeszerte.". Az EP választások tétjével kapcsolatban elmondta: „A magyarok azt várják tőlünk, hogy védjük meg jogainkat és tartsuk egybe közösségünket. Nekünk mindig ez a legfőbb feladatunk. 2014. május 25-én a magyarság európai képviseletéről döntünk. Fontos, hogy minél több erdélyi magyart küldjünk Brüsszelbe. Mert érdekeinkért csak ők küzdenek, értékeinket csak ők viszik Európába.".

Az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsa által elfogadott, a Szövetség színeiben induló EP jelöltek listáját nem óvták meg, így az március 1-én, a korábban elfogadott formában kerül a Szövetségi Képviselők tanácsa elé jóváhagyásra. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség színeiben indulók listáját és a listán szereplők sorrendjét tartalmazó dokumentum itt elérhető: http://rmdsz.ro/uploads/fileok/dok/szat_lista_EP_jeloltek.pdf

Az SZKT elé kerülő listán négy Szatmár megyei jelölt is szerepel, így már az aláírásgyűjtés periódusában is rendkívüli a felelőssége Szatmár megyének a Szövetség remélhető sikerében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: