2013-07-22 18:00:28• hírek • Kocsis Zoltán

EP-képviselő is köszöntötte a félszáz éve házasokat

Az idén immár másodszor köszöntötte hétfő délben Szatmárnémeti aranylakodalmasait a város vezetősége. A július 22-i esemény mégis kuriózumnak számít abban a tekintetben, hogy ezúttal egy európai parlamenti képviselő is gratulált a házasoknak.

Dorel Coica polgármester valamint Marcela Papici és Radu Roca alpolgármesterek mellett Corina Cretu szociáldemokrata európai parlamenti képviselő is segített átadni a 34 házaspárnak az érdemokleveleket, valamint az 500 lejt tartalmazó borítékot.

Mindezt egy, még 2005-ben elfogadott városi tanácsosi határozat következtében, mely kimondja: minden olyan házaspárnak részesülnie kell az elismerésben és az anyagi juttatásban, akik 50 éve házasodtak és azóta is Szatmárnémetiben élnek.

Áprilisban mellesleg 36 házaspárt jutalmaztak.

Ezt követően egy rögtönzött sajtótájékoztatón a PSD szatmárnémeti elnöke, Dorel Coica és alelnöke, Corina Cretu futott néhány udvariassági kört. Az EP-képviselő dinamikusan fejlődő városnak nevezte Szatmárnémetit, méltatta a metropolis-övezet létrehozását. Elmondta, a város és a megye nagy előnye Magyarország, Ukrajna, Szlovákia és Lengyelország közelsége.

A polgármester ezzel szemben megköszönte Cretu támogatását és elmondta: a városvezetés elsősorban infrastrukturális, szociális és zöld energia terén készül pályázni a 2014-2020-as időszakban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: