2014-03-03 15:38:48• hírek • Kocsis Zoltán

Nemzetközi helyesírás-versenyt nyert a Kölcsey diákja

A hétvégén a magyarországi Gyulán rendezték meg az Implom József Nemzetközi Helyesírási Verseny kárpátmedencei döntőjét, amelyen harminc határon túli diák is összemérhette tudását. Szatmárnémetit a Kölcsey Ferenc Főgimnázium két diákja képviselte és mindketten kiemelkedő eredményt értek el: Heidenhoffer Erhard az első helyet szerezte meg, Benedek Karola pedig az ötödik helyen végzett.

Számukra ez immár a verseny harmadik állomása volt a megyei, majd az országos szakaszt követően. Mindkettejük szerint nehéz volt. Nehezebb, mint az országos döntő, mondja Karola és nehezebb, mint a tavalyi finálé, véli Erhard. Akkor ő a hatodik helyen végzett.

A kárpátaljai döntőben összesen harminc, határon túli diák vett részt. Közülük kilencen érkeztek Erdélyből. Egy egész és két fél napot töltöttek el Gyulán, a helyi gimnázium bentlakásában voltak elszállásolva.

Maga a verseny két részből állt. Az első részben egy CD-ről lejátszott szöveget kellett leírniuk lehetőleg minél kevesebb helyesírási hibával. A második részben feladatlapot kellett kitölteni: volt, ahol az írásjeleket, ékezeteket kellett kitenni és volt, hogy földrajzi neveket és intézményneveket kellett leírni, majd ezek i-képzős változatát papírra vetni.

Színvonalas versenyhez értékes díj dukál: a bőrkötéses részvételi oklevél mellett Erhard egy kétkötetes könyvet és egy táblagépet, Karola pedig szintén egy könyvet kapott teljesítménye és tudása jutalmául.

Benedek Karola a Kölcsey Ferenc Főgimnázium XI. F, Heidenhoffer Erhard pedig a XI. B. osztály tanulója, mindkettejük magyar nyelv- és irodalomtanára, egyben felkészítője Téglás József.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: