2010-02-22 15:24:18• hírek • Szatmár.ro

ECDL-központok alakultak

Tizenkét Szatmár megyei tanintézmény kapott akkreditációt ECDL-központ kialakításához.

Az ECDL az Európai Unió által támogatott képzés, amely nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét hivatott igazolni. Az ECDL célja az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az információs társadalom teljes értékű tagjává válhasson.

Szatmárnémetiben eddig négy tanintézmény rendelkezett akkreditációval, hogy ECDL-tanfolyamot és vizsgát szervezhessen, ehhez pedig megyei szinten újabb tizenkét iskola csatlakozott - tudtuk meg Mariana Brumboiutól, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szóvivőjétől.

A számítógép-használói bizonyítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyamot ezentúl a Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban, a Református Gimnáziumban, az Elisa Zamfirescu, a Traian Vuia és a Ion I.C. Brătianu Technikai Kollégiumban, a Johann Ettinger Német Líceumban, a Gheorghe Dragos Gazdasági Kollégiumban, a Könnyűipari Iskolaközpontban, a Constantin Brancusi Faipari Iskolacsoportban, a Nagykárolyi Elméleti Líceumban, a Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpontban és az Erdődi Iskolaközpontban is szervezhetnek.

Azok a diákok egyébként, akik ECDL oklevéllel rendelkeznek, kérhetik ennek elismerését az érettségin, így nem kell részt venniük a digitális kompetenciákat felmérő vizsgán.


Az egységes európai számítógép-használói bizonyítvány több közpntban is megszerezhető
Az egységes európai számítógép-használói bizonyítvány több közpntban is megszerezhető


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: