2011-09-27 13:58:32• hírek • Póti Orsolya

Több ezer könyvel gazdagodott a szatmári börtön

Négyszázötven fogvatartottból mintegy százötvenen látogatják rendszeresen a szatmári börtön könyvtárát, amelynek gyűjteménye eddig 2900 kiadványból állt. A Nagybányai Könyvtár, a Szatmár Megyei Könyvtár és magánszemélyek adománya révén mintegy 6000 könyvvel gazdagodott az intézet.

Szeptember 27-én, kedd délelőtt került sor az intézet új könyvtárának felavató ünnepségére, amelyen a büntetés-végrehajtó intézet vezetői mellett részt vettek, a nagybányai, illetve a szatmári könyvtár igazgatói, valamint egyházi- és kulturális intézmények vezetői is. Az eseményt Stoia Nicolae a börtön lelkésze nyitotta meg, majd George Vulturescu vette át a szót, aki a könyvolvasás fontosságáról beszélt. Ezt követően Mircea Ardelean, a Szatmár Megyei Könyvtár vezetője, majd Teodor Ardelean, a Nagybányai „Petre Dulfu" Könyvtár igazgatója szólt a jelenlévőkhöz.

A szatmári börtön könyvtára 6000 új kiadvánnyal bővült: 4600-at a nagybányai könyvtár adományozott, a többi könyv pedig a szatmári könyvtár és magánszemélyek adományából származik. Az intézet könyvtára eddig is népszerű volt a foglyok körében, hiszen mintegy százötven fogvatartott rendszeresen látogatta ezt - mondta el Pop Mihaela, a Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézet aligazgatója.

A könyv nagy szerepet játszik az ember életében, mint a kultúra szimbóluma már nagyon régen az emberi tudatban él. Előfordul, hogy a menekülés eszközeként tűnik fel, akár azon a módon, hogy a képzeletbeli világba menekülve nem érhetik el az olvasót a való élet problémái. A fogvatartottak számára is nagyon fontos a könyv, az olvasás, hiszen sokan ennek a segítségével igyekeznek menekülni a börtön világából, miközben ismereteiket is bővítik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: